Binance’in ABD’de görülen davası sonuçlandı

binance

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance hakkında Amerika Birleşik Devletleri’nde görülen dava sonuçlandı.

Binance’in ABD’de görülen davası sonuçlandı! Binance’in dünyanın hemen her önemli ülkesinde bir şekilde faaliyette olduğu biliniyor. Bununla birlikte şirketin hukuki yönden en çok zorlandığı ülkelerin başında Amerika Birleşik Devletleri geliyor. Hemen her gün yeni bir davanın tarafı olan kripto para borsasının en büyük ismi, bu davalardan birini daha kazanarak imaj tazeledi.

Davanın konusu, Binance’de 2017 yılından itibaren listelenen EOS, QSP, KNC, TRX, FUN, ICX, OMG, LEND ve ELF tokenlarını alan yatırımcıların bir süre sonra bu yatırımlarından büyük zarar etmesiydi. Burada Binance’yi dava eden yatırımcıların iddiası ise, kripto para borsasının milyonlarca işlemi yanlış bir şekilde gerçekleştirdiği ve token satın almanın önemli bir risk olduğu konusunda kendilerini uyarmamasıydı.

binance

Binance’in ABD’de görülen davası sonuçlandı

Bununla birlikte davaya bakan Amerikan hakim, yatırımcıların davayı tokenları aldıktan hemen sonra açmaları gerektiği, ancak bu token alım işleminin 1 yıldan uzun bir süre önce gerçekleştiği için dava açma konusunda geç kalındığı bu nedenle de ortada herhangi bir dava sürecinin olamayacağı yönünde karar vererek davayı reddetti.

Davacıların en önemli dayanaklarından biri olan Binance’in ülkedeki menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği iddiasını da doğru bulmayan hakim, şirketin uluslararası bir şirket olduğu ve yerel menkul kıymet yasalarıyla değerlendirilemeyeceğini ifade etti. Bu karar Binance’in bundan sonra karşılaşacağı olası token davalarının da önüne geçmiş oldu.

YouTube videolarını doğrudan Snapchat ile paylaşabileceksiniz