Qualcomm ile Apple arasındaki patent davası sonuçlandı!

patent davası

Qualcomm ile Apple arasındaki patent davası bugün sonuçlandı. Qualcomm’un galibiyeti ile sonuçlanan bu dava sonucu, Apple Qualcomm’a ciddi miktarda tazminat ödeyecek.

Qualcomm ile Apple arasındaki patent davası çıkmaz bir hal almış ve bu süreçte bazı iPhone’ların satışları bazı ülkelerde yasaklanmıştı. Bugün mahkemeden nihai karar çıktı ve patent davasına nokta koyuldu. Qualcomm‘un galibiyeti ile sonuçlanan dava, Apple’a büyük zarar verecek gibi görünüyor.

Patent davası kazananı Qualcomm oldu!

San Diego’da görülen davada Güney Kaliforniya yerel mahkeme jürisi; Apple’ın iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerinde Qualcomm’a ait U.S. 8,838,949 ve U.S. 9,535,490 No’lu patentlerinin, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerinde de U.S. 8,633,936 No’lu patentinin izinsiz kullanıldığı kararına vardı.

Qualcomm uğradığı maddi zarar için davanın başlangıç tarihi olan 6 Temmuz 2017’den dava sonuna kadar olan süreyi kapsayan 31 milyon dolar tazminat alacak.

Qualcomm’un 8,838,949 No’lu patenti ayrı flaş hafıza kaplama alanlarını ve maliyetlerini saf dışı bırakırken telefonun açıldıktan hemen sonra hızlıca internete bağlanmasını sağlıyor.

9,535,490 No’lu patent; uygulama işlemcisi ve modem arasında trafik polisi işlevi görerek akıllı telefon uygulamalarının internetten veri alışverişini hızlandırıyor.

8,633,936 No’lu patent ise; oyunlar için yüksek performans ve zengin görsel grafik desteği verirken aynı zamanda akıllı telefonun pil ömrünü uzatıyor.

Qualcomm QM215 giriş seviyesi telefonlar için geliyor!

Geçtiğimiz aylarda Çin ve Almanya’daki patent mahkemeleri de Apple’ın diğer zorunlu olmayan Qualcomm patentlerini ihlal ettiğine dair resmi kararların hükmünü vermişti. Bu patentlerin ihlal edilmesi Apple’a çok pahalıya patlayacak gibi görünüyor. Bakalım Cupertino merkezli Apple, bu karara itiraz edecek mi?

patent davası