Binance, bu ülkeden çekilmeye karar verdi

Binance, bu ülkeden çekilmeye karar verdi

Kanadalılar artık dünyanın en büyük kripto para borsasına erişemeyecek. Binance, ülkedeki yeni stablecoin ve yatırımcı limitleri nedeniyle Kanada pazarından çekildiğini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Şubat ayında, Kanada Menkul Kıymetler Yöneticileri (CSA), bölgede faaliyet gösteren kripto ticaret platformlarına kaydolmaları veya ayrılmaları için 30 gün tanıyan yeni bir kılavuz yayınladı. Kaydolmaya karar veren kripto firmaları, kullanıcıların stablecoin satın almasına veya yatırmasına izin vermeden önce daha katı kurallara uymak zorunda kalacak. CoinDesk’e göre Binance, onay almadan önce yetkililerin durum tespiti kontrollerinden geçmek zorunda kalacak. Kripto borsası, geçtiğimiz yıllarda Kuzey Amerika’da yoğun bir inceleme altındaydı. ABD’de Adalet Bakanlığı ve Gelir İdaresi, Binance’in 2021’den beri kara para aklama planlarında kullanıldığına dair raporları inceliyor.

Binance

Binance yaptığı duyuruda, “Kanadalı kullanıcılarını korumak için çekilmeye karar verdik” şeklinde açıklama yaptı. Binance duyurusunu, bir gün CEO Changpeng Zhao’nun anavatanı olan Kanada’ya döneceğinden emin olduğunu belirten bir notla bitirdi. Ayrıca, “düşünceli, kapsamlı bir düzenleyici çerçeve” oluşturmaya gelince Kanada makamlarıyla ilişki kurmaya devam etmeyi umduğunu söyledi. Dünyanın en büyük kripto platformlarından olduğu için bu çekilme bazı sorunlar da yaratabilir. Ancak yine de ülkede kripto para kullanımı ve akışı ciddi anlamda devam edecek gibi duruyor. Bu kapsamda daha fazla detay da yakında gelmeye devam edecektir.

Oppo Reno 10 serisi hakkında ilginç bilgiler gelmeye devam ediyor