Twitter Türkiye için erişimi kısıtladı

Twitter, Microsoft'u veri kullanım politikasını ihlal etmekle suçluyor

Twitter Türkiye’deki seçimlere istinaden bazı içeriklere kısıtlama getirdi. İşte tüm detaylar.

Ülke tarihindeki potansiyel olarak en önemli seçimlerden birinin arifesinde Twitter, Türkiye’deki paylaşımları engellemeye başladı. Şirket Cuma günü İngilizce ve Türkçe olarak “Yasal sürece yanıt olarak bugün Türkiye’deki bazı içeriklere erişimi kısıtlamak için harekete geçtik.” ifadeleri kullanıldı. “Politikamız gereği bu işlemi hesap sahiplerine bildirdik. Bu içerik dünyanın geri kalanında mevcut olmaya devam edecek.”

Twitter hatası yüzünden insanların çıplak fotoğrafları yayınlandı

Twitter hangi tweet’leri engellediğini söylemedi ve şirket artık bilgi alabileceğimiz bir iletişim ekibine sahip değil. Tahmin edilebileceği gibi, sansür gelmesi Elon Musk’ın sürekli olarak savunduğu ifade özgürlüğü düşüncelerini gündeme getirdi. Cuma günü, Linda Yaccarino’yu CEO olarak atayan Musk, Bloomberg köşe yazarı Matthew Yglesias’a da saldırdı. “Seçim, Twitter’ın tamamen kısıtlanması veya bazı tweet’lere erişimin sınırlandırılması anlamına gelir. Hangisini istersin?” diye tweet atan Musk ifade özgürlüğü ve seçim olaylarını ayrı tutuyor gibi görünüyor diyebiliriz.

Musk bu kapsamda daha fazla gelişme sunabilir ancak Twitter’ın duruşu üzerinde bir şey değişmeyecek diyebiliriz. Seçim olayları henüz belirli değil ve görünüşe göre ikinci tur söz konusu olabilir. Bu süreçte en çok kullanılan sosyal medya platformlarının bazı kısıtlamalara gitmesi şaşırtıcı değil diyebiliriz. Elon Musk da tüm bu süreci yakından takip ederken erişimin sınırlandırılmasını sürdürecek gibi görünüyor.

MediaTek Dimensity 9200+ akıllı telefon performansını bir adım öteye taşıyor