Facebook, büyümeye devam ediyor

Facebook yeni güncellemesi ile gündemde

Facebook büyümeye devam ediyor. Mark Zuckerberg bu yılı “verimlilik yılı” olarak açıklamıştı. İşte tüm detaylar.

Meta’nın sosyal ağı, yılın ilk çeyreğinde 37 milyon kullanıcı ekleyerek toplam günlük kullanıcı sayısını 2.037 milyara çıkardı. Bu sırada, şirketin günlük kullanıcı sayısı şirket tarihinde ilk kez 3 milyarın üzerine çıktı. Şirket, Zuckerberg’in binlerce kişiyi işten çıkarmasına yol açan ekonomik gerilemenin ortasında bile büyüdü. Facebook Kazanç raporu da açıklandı. Meta bu çeyrek için geçen yıla göre yüzde 3 artışla 28,6 milyar dolar gelir ve Meta için yaklaşık bir yılda ilk gelir artışı bildirdiğinden, bu değişim bazı başarı belirtileri gösteriyor gibi görünüyor.

Facebook,  büyümeye devam ediyor

Artışa rağmen Zuckerberg, önümüzdeki ay daha fazla işten çıkarmanın planlandığını doğruladı. “Finansal durumumuz iyileşse bile, işe alımları yavaşlatmanın, yönetim yapımızı düzleştirmenin, şirketimizin teknik olan yüzdesini artırmanın ve projelere daha titizlikle öncelik vermenin işimizin hızını ve kalitesini artıracağına inanmaya devam ediyorum” dedi.  Reality Labs ayrıca çeyrek için 4 milyar doların biraz altında kaybederek büyük kayıplar almaya devam ediyor.

Görüşme sırasında Zuckerberg, facebookun dikkatini giderek üretken yapay zekaya çevirmesine rağmen, metaverse’deki büyük yatırımına hala öncelik verdiğini söyledi. Zuckerberg, “Metaverse vizyonuna odaklanmaktan uzaklaştığımıza dair bir anlatı gelişti” dedi. “Yani bunun doğru olmadığını peşinen söylemek istiyorum. Yıllardır hem yapay zekaya hem de meta evrene odaklanıyoruz ve her ikisine de odaklanmaya devam edeceğiz.” Şirketin “yeni nesil tüketici sanal ve karma gerçeklik cihazını” yıl içinde piyasaya sürmeye hazırlandığını da sözlerine ekledi.

Oppo Reno 10 serisi hakkında ilginç bilgiler gelmeye devam ediyor