Bill Gates açıkladı: Windows Mobile neden başarısız oldu?

windows phone

Microsoft için en büyük kayıplardan bir tanesi de hiç şüphesiz Windows Mobile oldu. New York Times tarafından düzenlenen bir konferansa katılan Bill Gates, her şeyi açıkladı. İşte yazılım devi ile ilgili haberimizin detayları.

Hatırlayacağınız üzere bundan kısa bir süre önce Microsoft şirketi akıllı telefon sektörüne girdi ve başarısız oldu. Windows Mobile olarak geliştirilen işletim sistemi, kullanıcılar tarafından beğenilmedi. Hemen ardından Windows Phone çalışmaları başladı ve bu da başarısız oldu.

Windows Mobile büyük fırsat kaçırdı

Bill Gates olayın bütün perde arkasını gözler önüne serdi. New York Times tarafından düzenlenen bir konferansa katılan Microsoft’un en üst düzey adamı, Motorola ile yapılacak olan anlaşmanın göz göre göre kaybedildiğini ifade etti.

Windows isletim sistemi

Bill Gates tarafından yapılan açıklamaya göre, eğer Motorola ile anlaşma yapılsaydı ve Windows Phone sürümü başlatılsaydı Microsoft şu anda Android işletim sisteminin yerini alacaktı. Ne yazık ki haksız rekabet soruşturması işletim sisteminin erken çıkmasını engelledi.

Bill Gates sözlerinin devamında kendi hataları nedeniyle Google şirketinin yıldızının parladığını ifade etti. Bu olayın kendilerine 400 milyar dolar kaybettirdiğini de söyledi. Sizce Android yerine Windows işletim sistemi kullanılsaydı ne tür sonuçlar ortaya çıkardı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Windows 10 hızlı aramalar menüsü yenileniyor