Bilim kurulu üyeleri Türkiye’nin risk oranının artış gösterdiğini söylüyor

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan mutant korona virüse karşı uyarıyor

Salgın sürecini yürüten bilim kurulu üyeleri Türkiye’nin risk oranı ile ilgili konuştu. Özellikle bazı illerin çok daha fazla tehlikede olduğu söylendi. İşte merak edilenler.

Bilim kurulu üyeleri koronavirüs pandemisi nedeniyle ortaya çıkan süreci yönetmeye çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde bu doğrultuda şehirlere bazı risk kodu renkleri belirlenmişti. Mesela kırmızı olanlar çok tehlikeli olarak adlandırılıyordu. Maviler ise az tehlikeli şeklinde görülüyordu.

Bilim kurulu üyesi Profesör Doktor Mustafa Hasöksüz konu ile ilgili son derece önemli bir açıklama yaptı. Ona göre Türkiye’deki iller son derece büyük bir tehlike altında. Özellikle bazı bölgelerde vaka sayılarında korkunç artışlar var. Bu durum haritadaki kırmızı yerlerin sayısını arttırabilir.

Marmara Bölgesi büyük tehlike altında

Yapılan açıklamalara bakıldığında Marmara Bölgesi’nde büyük bir tehlike olduğu görülüyor. Burada insanların diğerlerine göre daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ ve Kocaeli gibi iller bu tehlikenin zirve noktasında yer alıyor. Peki ne oldu da aniden vaka sayıları yükseldi.

bilim kurulu üyeleri

Yapılan değerlendirmelere göre vaka sayılarının bu kadar fazla yükselmesinin nedeni İngiltere varyantı ile ilgili. İngiltere’de görülen mutant virüs Türkiye’de çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Bu durum aynı zamanda vaka sayılarında artışlara neden oluyor. Özellikle kapalı alanlarda virüsün daha fazla bulaştığı söyleniyor.

Koronavirüs yasakları bitti! Restoranlar doldu taştı!

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalarda tek yönlü önlemlerin yeterli olmadığı ifade ediliyor. Herkesin bu konuda dikkat etmesi özenle vurgulanıyor. Eğer böyle devam ederse Türkiye baştan sona kırmızı renk ile gösterilebilir.