Apple AirTag hakkında bilmeniz gereken her şey

Apple AirTag hakkında bilmeniz gereken her şey

Apple, Nisan 2021’deki bir etkinlikte Apple AirTag cihazını duyurdu. Tile’a rakip olacak bir ürün olan AirTag, kullanıcıların iPhone, iPod touch veya iPad’indeki Find My uygulaması aracılığıyla kayıp veya çalınan öğeleri bulmalarını sağlayacak.

Cihaz dairesel disklerden oluşuyor. Cihaz Apple’ın iPhone 12 ve diğer yeni cihazlarıyla aynı ultra geniş bant teknolojisine sahip. Apple, AirTag’i 20 Nisan’daki Spring Loaded etkinliğinde duyurdu. AirTag’ler için ön siparişler 23 Nisan’da başlayacak. AirTag 30 Nisan’dan itibaren satışa sunulacak. AirTag, ABD’de 29 dolara mal olacak. Paris moda markası Hermes aksesuarları da dahil olmak üzere ayrı olarak satın alınabilecek bir dizi ekstra aksesuar da mevcut.

Apple AirTag hakkında bilmeniz gereken her şey

AppleAirTag dairesel bir cihazdır. Lazerle oyulmuş, cilalı paslanmaz çelik bir kaplamaya sahip. Bu da onu rakiplerinden bazılarına göre görünüşte biraz daha üstün kılıyor.  Söylentilerde AirTag’in 32 mm çapında ve 6 mm kalınlığında olduğu iddia edildi. AirTag, yaklaşık bir yıl dayandığı iddia edilen, kullanıcı tarafından çıkarılabilen bir pile sahip. Cihazda yerleşik bir hoparlör de mevcut ve IP67 suya ve toza dayanıklı. Bu da 30 dakika boyunca 1 metrelik suya daldırma olağanı sunuyor. AppleAirTag, bir emoji veya adla olduğu gibi kişiselleştirilebilir. AirTag için, AirTag’in sırt çantaları gibi çeşitli öğelere kolayca takılmasını sağlayacak anahtarlıklar ve halkalar dahil olmak üzere bir dizi aksesuar da mevcut. Apple AirTag, anahtarlarınız veya sırt çantanız gibi günlük eşyalarınızı takip etmek için tasarlanmış. Apple cihazınızdaki Bul uygulaması aracılığıyla erişim ve kontrol ile iOS ile sıkı bir şekilde entegre edilmiş. Evdeyseniz ve anahtarlarınızı kaybettiyseniz, muhtemelen AirTag’e Bluetooth aracılığıyla bağlı olacaksınız, böylece cihazlarınızı kolayca bulabileceksiniz. Hatta Siri’den aygıtlarınızı bulmasını isteyebileceksiniz.

Ek olarak, istenmeyen takibi durdurmak için, bilinmeyen bir AirTag’in sizinle birlikte hareket edip etmediğini tespit edebileceksiniz. Bu da birinin bir AirTag’i cebinize koymasını ve sonra nereye gittiğinizi izlemesini durdurmak için tasarlanmış. Bu tür tanınmayan AirTag’ler konusunda uyarılacaksınız, böylece onları devre dışı bırakabilir veya iade edebilirsiniz.

Xiaomi Mi Mix Fold katlanma testinde!