Bilim kurulu üyesi AVM konusunda uyardı

alışveriş

Yapılan çalışmalar sonucunda bilim kurulu üyesi AVM konusunda insanları uyardı. Öyle bir ortamda alışveriş merkezlerinin tercih edilmesini pek doğru bulmadığını ifade etti.

Türkiye’de koronavirüs vaka sayısının yüzbinleri geçmesi büyük reaksiyon oluşturmuştu. İnsanların önemli bir bölümü evde kalmaya başladı ve salgın az da olsa geriye doğru çekildi. Şimdi geldiğimiz noktada ise karantina önlemleri giderek azaltılıyor. Bu durum tepki ile karşılansa bile, yine de ekonomik gerekçeler nedeniyle devam ettirileceği düşünülüyor.

AVM virüsün yayılmasına etki edebilir

Alışveriş merkezleri genellikle insanların ihtiyaçlarını karşıladığı bir yer olarak tanımlanıyor. Ancak evde kalma süreci içerisinde çok fazla sıkıldığını söyleyen insanlar bu tür yerlere akın etmeye başladı. Türkiye ekonomisinde büyük bir yer kaplayan AVM gibi yerler kısa süre içerisinde açılacak.

Koronavirüs vücut hücrelerine

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Türkiye’de AVM açılışı hakkında konuştu. Kendisi üzerinden örnek veren bilim kurulu üyesi AVM gibi yerlere gitmenin doğru olmadığını söyledi. Kendisinin tercihi ise buralara gitmemek olduğunu ifade etti. Bilim Kurulu genel olarak karantinanın devam ettirilmesini istiyor. Ancak ekonomik gerekçeler buna pek müsaade etmiyor.

Hackerlar e-posta ile soygun yapmaya başladı

Son olarak AVM gibi mekanlara gidecekler için önemli uyarılarda bulunuldu. Buralara kesinlikle maskesiz alınmayacağı ve ateş ölçümü yapılarak içeriye kabul edileceği söylendi. Böylece salgının yayılmasına engel olunacak. Bu virüse sahip insanların önemli bir bölümü hiçbir belirti göstermediği için önlemler biraz havada kalabilir. Bu nedenle bilim kurulu üyeleri daha farklı çalışmaların yapılmasını istiyor.