Bilim insanları uzay kolonileri hakkında konuştu: Her şey toz pembe olmayacak

Bilim insanları uzay kolonileri

Bilim insanları uzay kolonileri ile ilgili son derece önemli açıklamalara yer verdi. Bu açıklamalara baktığımızda aslında tablonun sanıldığı kadar pembe olmadığı görülüyor. İşte merak edilen tüm ayrıntılar.

Uzun süredir çalışmalar yürüten bilim insanları uzay kolonileri ile ilgili son derece ilginç açıklamalar yaptı. Bu açıklamalara baktığımızda işin teknoloji boyutu dışında insanlık boyutuna vurgu yapılıyor. Her şey tahmin edilenden çok daha kötü bir hale dönüşebilir. Edinburgh Üniversitesi’nde astro biyoloji profesörü olarak çalışan Charles Cockell önemli bir noktaya değindi.

Yaptığı açıklamalarda herkesin koloniler ile ilgili olumlu düşündüğünü söyledi. Ancak burada yaşanacak bir yemek kıtlığı nedeniyle yamyamlık ortaya çıkabilir. Bu durumda dünyadan ekstra yiyecek takviyesi çok geç geleceği için insanlar birbirini yiyebilir. Böylece karanlık bir tablo ortaya çıkar.

Bilim insanları uzay kolonileri hakkında uyardı

Her ne kadar uzay kolonileri kurulsa bile yine de insanların gıda ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyor. Aksi halde ortaya yamyamlık gibi sonuçlar çıkabiliyor. Şu anda Dünya üzerinde bazı yamyam kabileler bulunuyor. Bu kabilelerin gıda takviyesi bakımından böyle bir yol izlemesi daha çok gıda eksikliğinden kaynaklanıyor.

Bilim insanları uzay kolonileri

Ay, Mars ve Jüpiter gibi gezegenlerde kolonileşmek isteyen insanlık mutlaka gerekli tüm aksilikleri hesaba katmalı. Bununla ilgili önümüzde ilginç bir örnek var. Mesela Sir John Franklin ve tayfası Kuzey Buz Denizi’ne gemilerle keşfe çıkmıştı. O zaman için düşünüldüğünde son teknolojiye sahiplerdi. Fakat yiyecekleri tükendiği için yamyamlık yaptılar.

Uyku düzeniniz bozulduysa buna çok dikkat edin: Bilim insanları uyardı

Özellikle Mars kolonilerinde yaşayacak olan insanların yamyamlık yapma ihtimali son derece yüksek. Dünyadan yüz milyonlarca kilometre uzaklıkta ölümcül bir ortamda insanlar tahmin edilenin dışında davranışlar sergileyebilir. Bilim insanları bu konuya dikkat çekmeye devam edecek gibi görünüyor.