SpaceX Dragon aracı neredeyse kaza yapıyordu: Uzayda panik

nasa ve spacex

SpaceX Dragon aracı büyük bir korku yarattı. Bugüne kadar nadir olarak gerçekleşen olaylardan bir tanesi yaşandı.

Dünyanın en gelişmiş uzay araçları içerisinde yer alan SpaceX Dragon aracı hiç beklenmeyen bir şekilde kaza riski ile karşı karşıya kaldı. NASA yetkilisi tarafından yapılan açıklamalara göre bu uzay aracındaki dört ana paraşütten bir tanesinin açılma süresi beklenenden daha fazla uzadı.

Normalde her paraşütün açılma süresi bellidir. Bu açılma süresi aşılırsa ciddi kazalara neden olabilir. Kasım ayında Dragon gemisi benzer bir olay yaşamıştı. Hatanın ikinci defa meydana geldiği ifade edildi. Böylece uzay araçlarındaki güvenlik ile ilgili soru işaretleri arttı. SpaceX bu tür problemlere sık sebep olan bir şirket değildi.

SpaceX Dragon aracı yürekleri ağızlara getirdi

Yavaş açılan paraşütün her iki olayda da güvenlik riski oluşturduğu NASA tarafından açıklandı. Ayrıca SpaceX konu ile ilgili bir değerlendirme yaptı. Paraşütün geç açılması ile ilgili sorunun kapsamlı bir şekilde inceleneceğini söyledi.

SpaceX Dragon aracı

Dragon aracı ile ilgili yaşanan sorun aslına bakacak olursak göz ardı edilebilirdi. Fakat insanlı uzay taşıma faaliyetlerinde yaşanabilecek bir arıza nedeniyle can kayıpları ortaya çıkabilir. Bu nedenle tüm uzay aracı arızaları beraberinde büyük bir can kaybı potansiyeli taşıyor.

Bilim insanları uzay kolonileri hakkında konuştu: Her şey toz pembe olmayacak

SpaceX Dragon aracı ile ilgili çalışmalar devam edecek. NASA program yöneticisi bir paraşütün gecikmeli bir şekilde açılmasının diğerlerini de etkileme ihtimalinin olduğunu söyledi. Böylece sorunun üzerine gideceği anlaşıldı. SpaceX konu ile ilgili tasarım ve mühendislik analizlerinin yapılacağını söyledi. Gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.