Japon mimarlar konsept uzay istasyonu ile ağızları açıkta bıraktı

Bilim insanları uzay kolonileri

Dünya genelinde isim yapmış olan Japon mimarlar, konsept uzay istasyonu ile büyük bir tasarım harikası ortaya çıkardı. Hadi gelin bu tasarımın detaylarına birlikte bakalım.

Japon mimarlar, konsept uzay istasyonu olan ve Spaceport Japan dedikleri son derece ilginç bir tasarıma imza attı. Her ne kadar konsept denilse bile yine de şık bir tasarımdan bahsetmek mümkün. Ayrıca işlevsellikten hiçbir şekilde vazgeçilmediği görülüyor.

Bu uzay istasyonunda, uçakların kalkması için değil uzay mekiklerinin kalkması için pist oluşturuldu. Bu pistin etrafında bulunan tarımsal bölgelerde çiftçilik yapmak mümkün. Böylece çevre düşmanı olunmadığını gösterdiler.

Konsept uzay istasyonu her ihtiyacı karşılayacak

Japonlar tarafından yapılan bu uzay istasyonu, güneş panelleri ile donatıldı. Bu sayede kendi enerjisini kendisi karşılayacak. Ayrıca; burada yer alacak iki kule, uzay mekiklerinin iniş ve çıkışlarını gözlemleyecek.

Japon mimarlar konsept uzay istasyonu

Japon mimarlar tarafından oluşturulan kompleks için herşey A’dan Z’ye düşünüldü. Uzay ile alakalı çalışmalar yürütmek isteyen şirketler, burada ofis kiralayabilecek. Hatta sinema ve tiyatro gibi yapılar bile bu komplekste yer alacak. Bu sayede uzunca süre beklenmesi gereken vakitler, bu tür yerlerde geçirilecek.

Bu tasarımın şimdilik sadece kağıt üzerinde olduğunu da belirtelim. Ancak her an Japonya bizlere bunun gerçek olabileceğini kanıtlayabilir. Japonya’nın uzay endüstrisi ile alakalı yaşadığı gelişmeler değerlendirildiğinde, bu konsept tasarımın hemen yapılabileceği söylenebilir. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte, uzay alanındaki çalışmalar tek bir yerden yönetilebilecek.

Tasarlanan bu yapı Japonya gibi deprem bölgelerinde yapılınca kontrol edilebilir zannediyor. Ek önlemler alınmazsa sarsıntı çok büyük olursa burası havaya uçabilir. Sizce yapılan tasarımlar görsel açıdan beğenilebilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.yeni