Otoyol ve tünel geçiş ücretleri ne kadar oldu?

otoyol ve tünel geçiş ücretleri ne kadar oldu

Yeni yılın ilk hafta içi günü bugün başladı. Peki yeni haftayla birlikte köprü, otoyol ve tünel geçiş ücretleri ne kadar oldu dersiniz.

Yeni yılda köprü, otoyol ve tünel geçiş ücretleri ne kadar oldu? 2022 yılı maalesef ne dünya için ne de ülkemiz için güzel başlamadı. 2021 yılının son günlerinde Omicron nedenli olarak artan vakalar, 2022 yılı için de hem dünya hem de ülkemizde güzel bir yıl geçirme ümitlerini büyük ölçüde törpüledi. Ancak ülkemizde gündemi meşgul eden daha önemli bir konu var o da zamlar.

1 Ocak’ın ilk dakikalarında duyurulan yeni zamlarla birlikte, yarından itibaren iş hayatına geri dönecek olanları yeni sürprizler bekliyor. Buna göre, yapıldığı günden bu yana tek yönlü fiyatlamaya tabi olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 1 Ocak’tan itibaren çift yönlü ücretlendirilecek.

2021 yılında tek bir geçişin 13,25-TL olduğu bu köprülerin tek yönünden artık 8,25-TL alınacak. Yani işi bir kıtada evi diğer kıtada olan bir vatandaş, 2021 yılında 1 gün için 13,25-TL köprü kullanım ücreti öderken, 2022 yılında aynı kullanım için 16,50-TL ücret ödeyecek.

otoyol ve tünel geçiş ücretleri ne kadar oldu

Yeni yılda köprü, otoyol ve tünel geçiş ücretleri ne kadar oldu

Tabi zam yapılan tek şey köprüler değil. Avrasya Tüneli’nin fiyatı da yine önemli bir oranda arttı. Buna göre, geçtiğimiz yıl 46-TL olan geçiş bedeli 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren 53 TL olarak fiyatlandırıldı. Bununla birlikte Avrasya Tüneli’nde yeni bir uygulama da devreye konularak, yeni fiyatın sabah 5 ile gece 12’ye kadar geçerli olduğu, gece 12 ile sabah 5 saatleri arasında ise geçişlerin %50 indirimli olarak 26,50-TL olarak uygulanacağı açıklandı.

Son olarak en çok merak edilen köprülerden biri olan Osmangazi köprüsü de zam furyasından nasibini aldı. 2021 yılı için tek yön geçiş ücreti 147,50-TL olan Osmangazi köprüsünün yeni yıl kullanım fiyatı ise 184,50-TL olarak belirlendi.

Kore dizisi yüzünden turizm canlandı