Yapılan araştırmalar sonucunda; bazı bakteri kolonileri hakkında çok ilginç detaylar ortaya çıktı. Uzayda hiçbir koruma olmadan da hayatta kalmayı başarabilen bu türler, aynı zamanda büyük bir umut ışığı olabilir.
Dünyanın en ilginçleri arasında sayılabilecek Tanpopo adlı görevde Japon bilim insanları, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun biraz uzağında bakteri kolonileri deneyi yaptı. Yapılan deney sonucunda, son derece ilginç bir detaya ulaşıldı. Bu deneye göre bazı bakteri türleri 45 yıla kadar hayatta kalabiliyor. Üstelik son derece ekstrem sayılabilecek hava koşullarında bile.
Bakteri türleri beklenenden fazla değişim yaratabilir
Her koşulda fazlasıyla dayanıklı olduğu bilinen kurutulmuş Deinococcus bakterileri, bilim insanlarının yeni gözdesi olmayı başardı. Bu bakteri türü gezegenler arası yapılan yolculukları açıklayabilir. İnsan ırkının hayata başlaması küçük bir bakteri ile sağlandığı bilim insanları tarafından kabul ediliyor. Bilim insanlarının yaptıkları çalışmalara göre, bu bakteriler bize gezegenler arasında nasıl yolculuk yaptığımızı açıklayabilir.
Japon bilim insanlarının 2015 ila 2018 yılları arasında yapılan deneyler tamamen gerçekçi bir şekilde tamamlandı. Japon Deneysel Modülü olan Kibo’nun dışında, gerçek uzay şartları kullanılarak yapılan deneyler bu bakterilerin gerçek gücünü göstermeye yetti. Böylece başka gezegenlere giderken de yanımızda bu bakterilerden götürme fikri ortaya çıktı.
Frontiers in Microbiology dergisinde yayınlanan yeni araştırmaya göre, bu durumu lehimize çevirmek zor değil. Sizce bu yeni keşif ne tür değişiklerin kapısını aralayabilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.