Beyin kontrolü yeni deneylerle tartışma konusu oldu: Gerçekten bizi kontrol edebilirler

Beyin kontrolü yeni deneylerle

Beyin kontrolü yeni deneylerle iyice tartışma konusu olmaya başladı. Bugüne kadar defalarca gündeme geldi. Artık gerçekleşmek üzere olduğunu görüyoruz. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar.

Neredeyse her bilim kurgu filminde beyin kontrolü yeni deneylerle bir şekilde başarıya ulaşıyor. Gerçek hayatta ise ne yazık ki sanıldığı kadar kolay bir iş değil. Yapılan çalışmalar ile birlikte aslında bunun yakın zamanda laboratuvar ortamında gerçekleşme ihtimalinin olduğu görüldü. Güney Kore bu alanda öncü olabilir.

Güney Koreli bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte beynin üzerinde hakimiyet kurulabildiği görüldü. Fareler üzerinde gerçekleştirilen deneyde beyin kontrolünün nasıl gerçekleştirilebileceği daha net olarak ortaya çıktı. Güney Kore Temel Bilimler Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen çalışmada yeni bir sistem denendi

Beyin kontrolü yeni deneylerle kanıtlandı

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte farelerin beynine ışık verildi. Elbette bu bildiğimiz standart ışık değil. Bilim insanları tarafından kurulan bir mavi ışık sistemi beyin üzerinde uygulandı. Hücreler arasındaki iletişimi sağlayan nörotransmitterler bundan etkilendi.

Beyin kontrolü yeni deneylerle

Yapılan çalışmalarda ışığın kapatıldığı andan itibaren farelerin bünyelerinde normalleşme görüldüğü ifade edildi. Yani burada mavi ışığın etkisi çok net bir şekilde görüldü. Böylece ilk defa beyin üzerine bu kadar yüksek bir etki yaratıldı. Işık yardımıyla yapılan bu çalışma beyin fonksiyonlarını anlamakta önemli bir katkı sunacak gibi görünüyor.

Dijital insanlar sanal dünyaya geliyor: Dijital beyinler her şeyi yönetecek

Beyin kontrolü yeni deneylerle birlikte büyük bir tartışma konusu haline geldi. Özellikle ABD bu konuda çok sert açıklamalara yer veriyor. Çin bu alanda uzmanlaşmış olabilir. ABD Çin’in böyle bir güç elde etmesini tehlikeli olarak görüyor. Ancak söz konusu Güney Kore olunca önemli bir tepki ortaya çıkmıyor. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.