Amazon Alexa küçük çocuğun ölmesine neden oluyordu: Son anda kurtuldu

Alexa yeni bir ses özelliği alıyor!

Amazon Alexa küçük çocuğun neredeyse ölmesine neden oluyordu. Yaşanan bu ilginç olay büyük tartışmalara neden oldu. Hadi gelin merak edilen ayrıntılara birlikte bakalım.

Dünyanın en teknolojik sesli asistanları içerisinde yer alan Amazon Alexa küçük çocuğun neredeyse ölmesine neden oluyordu. Aslına bakacak olursak daha önce böyle bir olay yaşanmadı. Aktarılan bazı detaylara göre ABD merkezli e-ticaret devi Amazon markasının sesli asistanı bir çocuğa hiç vermemesi gereken bir öneri verdi.

10 yaşındaki küçük çocuk Alexa platformuna bir soru yöneltti. Kendisinin meydan okuma tavsiyeleri istediğini söyledi. Bunun üzerine Amazon Alexa bu çocuğa prize bozuk para yerleştirme üzerine meydan okuma önerisi verdi. Hatırlayacağınız üzere bir dönem bozuk para meydan okuması çok popülerdi. TikTok platformunda popüler olan bu akım daha sonradan engellendi.

Amazon Alexa küçük çocuğun yaralanmasına neden olabilirdi

Kristin Livdahl isimli bir kadın Amazon sesli asistanının neredeyse kendi çocuğunu öldürmek üzere olduğunu söyledi. TikTok platformunda bir dönem bazı kişilerin yaralanmasına ve ölmesine neden olan akım böylece Amazon tarafından önerilmiş oldu.

Amazon Alexa küçük çocuğun

Yaşanan bu gelişme üzerine 10 yaşındaki çocuğun annesi bağırarak Alexa platformuna kızının böyle bir şey yapmayacak kadar akıllı olduğunu söyledi. Burada asıl önemli olan kızın zekası değil. Ondan ziyade Amazon Alexa tarafından verilen öneri. Çocuklar genelde sesli asistanlara güveniyor ve onların önerilerini uyguluyor.

Amazon Appstore Android 12 problemi yaşıyor

Bu küçük çocuk eğer Amazon Alexa tarafından belirtilen öneriye uysaydı belki de şu an hayatta olmayacaktı. Amazon konu ile ilgili hemen açıklama yaptı. Şirket Alexa platformunun bir daha bu tür tavsiyelerde bulunmayacağını söyledi. Yeni bir güncelleme ile birlikte sorun çözüldü. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.