Yeni beyin araştırmaları yapay zeka desteği sağlayabilir

Parkinson hastalığının belirtilerinden

Yeni beyin araştırmaları özellikle yapay zeka konusunda önemli katkılarda bulunabilir. Konuyla ilgili bilim insanlarının çalışmaları devam ediyor. Bu defa yeni bir bulguya rastlandı.

Uzun bir süredir devam eden yeni beyin araştırmaları olumlu bazı sonuçlar vermeye başladı. Sinir ağlarının verimliliği ile ilgili yapılan bu araştırmalar sonucunda önemli bazı bulgulara rastlandı. Yapılan çalışmalarda insan beyninin aslında tahmin edilenden daha fazla yapay zeka için kullanılabileceği ortaya çıktı.

Japonya’daki RIKEN beyin bilimi merkezi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda sinir ağları oluşturmak için insan beyni incelendi. Özellikle düşünce bozuklukları nedeniyle bazı beyin işlevlerinin kaybolması ile ilgili tedavi edici çalışmalar yapıldı.

Yeni beyin araştırmaları bazı hastalıkları bitirebilir

Araştırmada sinir ağlarının kendi kendini optimize edebilme yeteneği olduğu görüldü. Aslına bakacak olursak bilim insanları tarafından bu zaten bilinen bir detaydı. Ancak bu seferki biraz daha farklı oldu. Sinir ağlarının optimize olma yetenekleri matematiksel ilkeler bakımından keşfedildi.

Yeni beyin araştırmaları

Serbest enerji ilkesine göre oluşturulan çalışmalar ile birlikte sinir ağları içerisinde yer alan sinir bağlantılarının nasıl güncellendiği görüldü. Burada esas önemli olan bunu matematiksel olarak ifade etmekti. Özellikle şizofreni gibi düşünce bozuklukları için yeni bir teknoloji kullanılabilir. Ayrıca yapay zeka oluştururken bu sinir ağlarından faydalanmak mümkün.

Beyin kontrolü yeni deneylerle tartışma konusu oldu: Gerçekten bizi kontrol edebilirler

Yeni beyin araştırmaları birçok bilim insanı tarafından devam ettiriliyor. Özellikle bu yıldan itibaren herkesi şaşırtacak yenilikler ortaya çıkabilir. Konuyla ilgili detaylar geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.