Rüyaları kontrol etmek mümkün mü? Bu cihazlarla evet!

Rüyaları kontrol etmek

Birçok kişinin istediği rüyaları kontrol etmek mümkün olabilir. Sağlıklı bir güne başlamak için oldukça önemli olan rüyalar genel olarak kontrol edilemeyen ayrıntılar diye biliniyor. Yapılan çalışmalarla birlikte rüyaların artık kontrol edilemez değil yönlendirilebilir olduğu görüldü.

MIT tarafından yapılan çalışmalarla birlikte, rüyaları kontrol etmek için bazı aparatlar geliştirildi. Bunlar kişinin rüyalarında istediği her şeyi ya da neredeyse tüm her şeyi görebilmesini sağlıyor. Adam Horowitz tarafından yapılan açıklamada, “İnsanlar hayatlarının üçte birini değiştirebileceklerini, yapılandırabileceklerini veya daha iyi hale getirebileceklerini bilmiyorlar” ifadelerine yer verdi.

Rüyalar hayatın daha kaliteli olmasını sağlıyor

Bilim insanlarının üzerinde sıklıkla durduğu rüyalar hayatımızın çok önemli bir bölümünü oluşturuyor. Her ne kadar bizler fazla farkında olmasak bile yine de yaklaşık olarak 3 de 1 gibi oranlarıyla bizi en çok etkileyen etkenler içerisinde yer alıyorlar. 

Rüyaları kontrol etmek mumkun

Dream Lab’ın araştırmacı ekibi tarafından geliştirilen Dormio isimli eldiven insanların rüyalarında ne görebileceğini belirliyor. Böylece herkes istediği rüyayı görerek güne daha keyifli başlayabiliyor. Bu eldivenlerin çalışma mekanizması uyanıklık ile uyku arasındaki geçişten faydalanıyor. Uyanıklıktan uyku bölümüne geçtiğinizde, beyin sinyalleri değişmeye başlar.

Türkiye’de Huawei MateBook D 15 yok sattı!

Bu eldivenler beyin sinyalleri değişmeye başladığı andan itibaren yeni imgeleri rüyalara yerleştirmeye çalışır. Bunun için beyin hatlarını kullanır. Bilim insanları tarafından yapılan çalışmada, birinin rüyasına kaplan yerleştirildi. Sizler de rüyanızda ne gördüğünüzü kontrol etmek ister miydiniz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.