Benzine zam yapıldı: 11 TL’yi geçti

Motorin ve benzine yeni zamlar yolda

Dün geceden itibaren geçerli olacak şekilde benzine zam yapıldı. Özellikle son dönemlerde gelen zamlar ile birlikte benzin fiyatları da büyük ölçüde artış gösterdi. Hadi gelin merak edilen bütün ayrıntılara birlikte göz atalım.

Dolar kurunda yaşanan artışlar nedeniyle benzine zam yapıldı. Açıkçası birçok kişi bu tür zamların geleceğini zaten bekliyordu. Fakat ardı ardına çok sık bir şekilde zam yapılması pek görülmüş bir durum değil. Genellikle yılda 3 veya 4 defa zam yapılırdı. Ancak yaşanan ekonomik problemler nedeniyle zam yapılması sıklığı arttı.

Yapılan açıklamalara bakıldığında gelen zammın pompa fiyatına doğrudan yansıyacağı ifade edildi. 17 Aralık itibarıyla yeni fiyatlardan benzin alınacak. Enerji petrol gaz ikmal istasyonları işveren sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre litrede 56 kuruş zam yapıldı.

Benzine zam yapıldı haberi Twitter üzerinden duyuruldu

Benzin fiyatlarının çok hızlı bir şekilde artış göstermesi 11 TL rakamına ulaşılmasına neden oldu. İstanbul Avrupa Yakası’nda 10,89 TL üzerinden benzin alınırken Ankara ve İzmir gibi şehirlerde 10,97 TL üzerinde benzin alınabiliyor.

benzine zam yapıldı

Türkiye’nin bazı bölgelerinde benzin fiyatları 11 TL’nin üzerine çıkacak. Böylece tarihte ilk defa benzin bu seviyelere geliyor. 17 Aralık 2021 tarihinden itibaren geçerli olan bu zam büyük bir ihtimalle son olmayacak. Dolar kurunun 15,4 TL düzeyine kadar ulaşması nedeniyle bu zamların devam etmesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde 12 TL seviyeleri görülebilir.

Audi A3 fiyatları da zamlandı!

Benzine zam yapıldı haberleri ilk başta EPGİS twitter hesabından duyuruldu. Diğer zam haberleri yine buradan duyurulacak. Peki siz benzin ile ilgili yaşanan bu tür zamlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.