Benzin fiyatlarına bir zam daha!

Benzin fiyatlarına bir zam daha

Son günlerde akaryakıt fiyatlarına üst üste zamlar geliyor. Nitekim bugün bu zamlara bir yenisi daha eklendi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Benzin fiyatlarına bir zam daha! Döviz kurlarının artmasıyla birlikte akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam geldi. Nitekim gelmeye de devam ediyor. Hali hazırda motorin yani mazotun litre fiyatı benzini geçmiş durumda. Pek çok ilde motorinin litre fiyatı 8.2 TL ve üzeri fiyatlara satılıyor.

Özellikle son bir haftada motorine gelen zamlar dizel araç kullananları öfkelendirmişti. Benzin kullananlar ise dizel araç sahipleriyle dalga geçmeye başlamıştı. Fakat hükümet benzinli araçları da unutmadı.

Benzin fiyatlarına bir zam daha

Benzin fiyatlarına bir zam daha!

Geçtiğimiz gün benzin fiyatlarına bir güncelleme (!) daha geldi. Gece yarısı 00:00 itibariyle benzin fiyatlarına 28 kuruşluk bir zam geldi.

Son zamla birlikte benzinin litre fiyatı İstanbul’da 8.64 TL’ye, Ankara’da 8.75 TL’ye, İzmir’de ise 8.75 TL’ye yükseldi. Elbette bu fiyatlar ortalama olup markadan markaya değişebiliyor.

Merak edenler için belirtelim. Hali hazırda motorin ve lpg için duyurulmuş bir zam yok. Fakat önümüzdeki süreçte hem benzin, hem de motorine yeni zamlar gelmesi bekleniyor. Bu durumun temel nedeni ise döviz kurlarındaki artış beklentisi. Keza Merkez Bankası’nın faizi indirme politikasının devam edeceği düşünülüyor. Bu da direkt olarak kur fiyatlarına yansıyacaktır. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

HarmonyOS kullanıcı sayısı açıklandı işte detaylar