Bazı besinler COVID-19’un hafif iyileşmesini sağlıyor

Koronavirüs kabusu

Meksikalı bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmaya göre, insanların beslenme alışkanlıkları vücudun COVID-19 virüsüne karşı direncini artırıyor.

Bazı besinler COVID-19’un hafif iyileşmesini sağlıyor. COVID-19, Omicron, Delta derken ne yazık ki hala dünya çapında koronavirüs hastalığından kurtulamadık. Koronavirüsten korunmanın en etkili yolunun aşılarımızı yaptırmak ve temizlik/mesafe kurallarına dikkat etmek olduğunu elbette hepimiz biliyoruz ancak yapılan araştırmalar sonucu koronavirüsten tamamen korunmanın tek yolunun sadece bunlar olmadığını gösteriyor.

Meksika’da Puerto Vallarta, Centro Universitario de la Costa ve Universidad de Guadalajara üniversitelerinin sağlık bölümleri tarafından yapılan araştırmada, insanların beslenme alışkanlıklarının COVID-19 virüsüne karşı vücut direncini artırdığı öğrenildi. Bu araştırmaya göre belirli gıdaların sık tüketilmesi COVID-19’u hafifletmeye yardımcı olmuş gibi görünüyor:

Adobe, çalışanlarına COVID-19 aşısı yaptırmaları için son tarihi verdi

Bazı besinler COVID-19’un hafif iyileşmesini sağlıyor

Çalışmalarda, 103’ü SARS-CoV2 enfeksiyonu için pozitif test edilen 236 hasta denemeye tabi tutuldu ve testten önceki üç aylık süre boyunca onlara özel beslenme programları verildi. Üç ay sonra yapılan araştırmaların sonuçlarına göre, sıklıkla bakliyat, tahıl, tahıllı gıdalar ve ekmek tüketen bireylerde COVID-19’un daha hafif seyrettiği gözlendi.

Araştırmayı yapan bilim adamları, diyetin birçok hastalık üzerinde önemli bir etkisi olduğunu, bu nedenle sonucun şaşırtıcı olmadığını belirtti. Aynı zamanda özellikle temas eden kişilerin bu besinlerden oluşan bir diyet uygulayabileceğini belirtti.

Elbette bu sonuçlar sadece sık sık bakliyat ve tahıl ürünleri tüketirseniz koronavirüsten korunabileceğiniz anlamına gelmiyor. Aşı ve maske mesafe hijyen kuraları göz ardı edilmeksizin tahıllı gıdalarda beslenmek daha faydalı olacaktır.

Porno filmleri en çok bu ülkeler izliyor!