BMW i4 M50 vs Tesla Model 3: Bu yarışa kalp dayanmaz (Video)

BMW i4 M50 vs Tesla

BMW i4 M50 vs Tesla Model 3 yarışı akıllara durgunluk verdi. Bu yılın başlangıcı ateşli oldu. Peki bu yarışta hangi otomobil modeli kazanan taraf oldu?

BMW i4 M50 vs Tesla Model 3 yarışı muhtemelen 2022 yılının en heyecanlı yarışlarından bir tanesi oldu. Elbette önümüzde neredeyse 12 ay var ve daha fazla otomobil yarışı yapılacak. Bu yarış son derece farklı bir potansiyele sahip. Dünyanın en ünlü iki otomobil markası kapıştı.

Bildiğiniz üzere Tesla, elektrikli araçları ile ön plana çıkıyor. BMW şu aralar elektrikli otomobillere yönelse bile daha çok benzinli araç üretimine ağırlık veriyor. Önümüzdeki yıllarda bunun tersine döneceğini söyleyebiliriz. Tesla ise elektrikli araç sektöründe kendisini kanıtlamayı başardı. Peki bu iki dev marka karşı karşıya gelirse sonuç ne olur?

BMW i4 M50 vs Tesla Model 3

Yarışta BMW i4 M50 modeli çift elektrikli motorla 544 beygir ve 795 Nm tork gücü ile ön plana çıkıyor. Oldukça güçlü BMW modeli sportif görüntüsü olmasına rağmen biraz ağır. 2215 kilogram ağırlığa sahip olan bu model, motoru açıkçası biraz zorluyor.

 

Tesla Model 3 ise 490 beygir ve 660 Nm tork gücü ile ön plana çıkıyor. Bu araç 1847 kilogram olması nedeniyle diğer araca göre biraz daha hafif. Bu onu az bile olsa ön plana çıkarıyor. Yapılan yarışta ilk aşama kalkış hızları testi oldu. Hemen ardından otomobillerin sürüş sırasında hızlanma kapasiteleri karşılaştırıldı. Son aşamada fren testi yapıldı.

Tesla, yaklaşık yarım milyon Model 3 ve Model S aracını geri çekiyor

Sizler için yukarıya bu videoyu bıraktık. Tüm aşamalar ayrıntılı olarak bu videoda yer alıyor. Yapılan yarışı ve performans testini izledikten sonra konu ile ilgili düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.