Baldur’s Gate 3’ün Xbox sürümü PS5’le uyumlu olacak

123 57

Baldur’s Gate 3’ün en büyük özelliklerinden birisi çapraz kayıt sistemi. Oyunu PC’de oynarken, PS5’te kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Bu özellik Xbox için de onaylandı.

Larian Studios’tan Michael Douse, Baldur’s Gate 3 (BG3) Xbox sürümünün PS5’le çapraz kayıt uyumluluğuna sahip olacağını belirtti. Böylece oyuncular tarafından merak edilen konulardan biri aydınlanmış oldu. Douse yaptığı açıklamada, “Çapraz kayıt sistemi için şüphe etmenize gerek yok. Larian hesap sistemi sayesinde çapraz kayıt özelliği sadece Xbox ve PC arasında değil, Xbox ve PlayStation 5 arasında da olacak. Tüm platformlar çapraz kayıtla uyumlu” dedi.

Baldur's Gate 3

BG3 içerik bakımından oldukça zengin olmasına rağmen oyuncular DLC gelmesini istiyordu. Larian’ın üst düzey isimlerinden biri olan Tom Butler bu konuya açıklık getirdi. Butler, DLC’ye ilgili soruya ekibin şu anda BG3’ün PS5 sürümüne odaklandığını söyledi. Larian, PS5 versiyonunun çıkmasından sonra da güncellemeler üzerinde çalışacak. Tom Butler, “Bir süre daha güncellemeler yapmaya devam edeceğiz ve sonra hepimiz tatile çıkacağız. Tatilden geldikten sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz. Şu anda üstünde konuştuğumuz konular var. Daha fazlasını da yapmak istiyoruz. Henüz ne yapacağımızı bilmiyoruz” açıklamasında bulundu.

Baldur's Gate 3

Baldur’s Gate 3, 6 Eylül’de PS5 ve Mac’ler için piyasaya sürülecek. Xbox sürümünün de bu sene içinde geleceği Gamescom 2023’te açıklandı.

Orijinal Baldur’s Gate oyunu BioWare tarafından geliştirildi ve 1998’de piyasaya sürüldü. Çok sevildi ve sonra devam yapımı geldi. 2003’te 3. oyunun geliştirilmesine başlandı. Fakat oyunun haklarına sahip olan Interplay firması mali krize girdi ve kendisine bağlı olan geliştirici Black Isle Studios’u kapattı. Böylece Black Isle’ın üstünde çalıştığı Baldur’s Gate 3: The Black Hound, Baldur’s Gate: Dark Alliance 3 ve Fallout 3 oyunları da iptal oldu. Baldur’s Gate 3 de yıllarca ortalıktan kayboldu, bazen hakkında dedikodular çıksa da oyun bir türlü kendini göstermedi. Ancak Larian Studios beklenen duyuruyu 2019’da yaptı.

21 milyon kadın işini yapay zekaya kaptırabilir