Baldur’s Gate 3’te ön yükleme yok

22 4

Baldur’s Gate 3 uzun erken erişim döneminden sonra beklenen çıkışına hazırlanıyor. Larian Studios, ön yükleme olmayacağını açıkladı.

Eğer Baldur’s Gate 3‘ü ön sipariş ettiyseniz ve bir an önce başlamak istiyorsanız, indirmeyi beklemek zorunda kalacaksınız. Geliştirici Larian Studios ön yükleme olmadığını açıkladı. Bu durum bazı oyuncular tarafından tepki topladı. Reddit, Steam ve farklı platformlarda ön yükleme olmaması eleştirilere neden oldu. Oyun yaklaşık 122 GB boyutunda. Ön yükleme oyuncular için iyi olurdu.

Baldur’s Gate 3, PC platformu için 3 Ağustos’ta çıkıyor. PS5’e ise 6 Eylül’de gelecek. Xbox Series X/S portu da geliştiriliyor, fakat Xbox için çıkış tarihi belli değil. Yapımı PC’ye alan kullanıcılar Mac sürümüne de sahip olacak. Mac platformuna daha ileri tarihte gelecek. Larian Studios, oyunun Steam Deck onaylı olarak piyasaya çıkmasını istiyor. Çünkü yapım taşınabilir bilgisayarlar için de optimize edildi.

Baldur's Gate 3

Baldur’s Gate hayranlarının bilmesi gereken bazı detaylar var. Birincisi erken erişim sürümündeki kayıtlı oyun, Baldur’s Gate 3’ün final sürümünde kullanılmayacak. Şimdi ikinciye gelelim, oyun çapraz kayıt özelliğine sahip. ‘Bu ne demek oluyor?’ diye soracak olursanız, PC’de oynadığınız oyuna PS5’te veya gelecekte Xbox, Mac veya Steam Deck’te devam edebileceksiniz. Farklı platformlarda oyuna yeniden başlamaya gerek kalmayacak.

Baldur's Gate 3

Orijinal Baldur’s Gate oyunu BioWare tarafından geliştirildi ve 1998’de piyasaya sürüldü. Çok sevildi ve sonra devam yapımı geldi. 2003’te 3. oyunun geliştirilmesine başlandı. Fakat oyunun haklarına sahip olan Interplay firması mali krize girdi ve kendisine bağlı olan geliştirici Black Isle Studios’u kapattı. Böylece Black Isle’ın üstünde çalıştığı Baldur’s Gate 3: The Black Hound, Baldur’s Gate: Dark Alliance 3 ve Fallout 3 oyunları da iptal oldu. Baldur’s Gate 3 de yıllarca ortalıktan kayboldu, bazen hakkında dedikodular çıksa da oyun bir türlü kendini göstermedi. Ancak Larian Studios beklenen duyuruyu 2019’da yaptı.

YouTube, yapay zeka destekli yeni özelliğini duyurdu