Apple kendi ChatGPT’sini kullanmaya başladı

Apple yapay zeka

ChatGPT benzeri bir chatbot geliştirdiği kısa süre önce ortaya çıkan Apple, bu yapay zeka programını kendi çalışanlarının kullanımına sundu.

Apple, kısa süre önce gerçekleştirdiği WWDC 2023 etkinliğinde yapay zeka konusundan büyük ölçüde uzak durmuş olsa da bu hafta ortaya çıkan bilgiler, şirketin aslında arka planda bu alanda önemli adımlar attığını ortaya çıkardı. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bilgiler, Apple’ın sadece kendi ChatGPT benzeri yapay zeka programını geliştirmekle kalmadığını, aynı zamanda bunu çok yakında kullanıcılarla buluşturmaya hazırlandığını gösterdi. Teknoloji dünyasının gündemine bomba gibi düşen bu iddianın yankıları sürerken, Apple cephesinden konuyla ilgili önemli bir bilgi daha geldi.

Amerikalı teknoloji devi henüz konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmamış olsa da üst üste gelen bu haberler Apple imzası taşıyan bir yapay zeka programının kapıda olduğunu gösteriyor. Çünkü gelen son bilgilere göre Apple’ın ChatGPT’si olarak tanımlanan bu yapay zeka programı şimdiden şirketin çalışanları tarafından kullanılmaya başlanmış durumda.

Apple ChatGPT

Bloomberg’in haberine göre şimdilik Apple GPT olarak adlandırılan bu chatbot, bir süredir Apple çalışanları tarafından kullanılıyor. Aynı ChatGPT’de olduğu gibi Apple GPT de kullanıcıların, yani Apple çalışanlarının sorularını cevaplıyor ve metinleri özetlemek gibi çeşitli işlevleri yerine getiriyor. Bu yapay zeka programının Apple içinde kullanılmaya başlanmış olması, kısa süre içinde çıkışa hazır hale gelebileceğini düşündürüyor. Ancak Apple’ın bu chatbotu yakın zamanda kullanıma açıp açmayacağı belirsizliğini koruyor. Çünkü Bloomberg’e göre Apple, kullanıcı tarafında bu yapay zekayı ne şekilde kullanacağına henüz karar vermiş değil. Görünüşe bakılırsa bu program bir süre sadece Apple içinde kullanılan bir araç olarak kalabilir.

Akıllı telefon pazarında düşüş sürüyor