Baldur’s Gate 3’ten muhteşem başlangıç

Baldur's Gate 3

Uzun süredir beklenen tam sürümü 3 Ağustos’ta çıkan Baldur’s Gate 3, muhteşem bir başlangıç yaparak Fallout ve Skyrim’i bile geçti.

Oyun dünyasının en köklü ve en sevilen RPG serileri arasında yer alan Baldur’s Gate serisi, yıllar sonra yeniden oyun dünyasının gündemine oturmuş durumda. 2020 yılında ilk erişime açılmış olmasına rağmen tam sürümü için kullanıcıları bugüne kadar bekleten Baldur’s Gate 3, nihayet bu hafta oyunseverlerle buluştu. Oyunun uzun zamandır beklenen tam sürümü, 3 Ağustos’ta yayınlandı. Larian Studios tarafından geliştirilen oyun, tek kelimeyle muhteşem bir başlangıç yaptı.

Hem oyunseverlerin hem de eleştirmenlerin beğenisini kazanan RPG oyunu, gerek satış rakamlarıyla gerekse Steam gibi platformlarda ulaştığı eş zamanlı aktif oyuncu sayısıyla tüm beklentilerin üzerine çıkan bir başlangıç yaptı. Yeni Baldur’s Gate oyunu Fallout ve Skyrim gibi efsanevi serilerin bile başarısını gölgeleyecek rakamlara ulaşmış durumda.

Baldur's Gate 3

Steam veri tabanında yer alan verilere göre Baldur’s Gate 3, Steam’de 532.876 eşzamanlı oyuncuya ulaştı. Bu Steam tarihinin en yüksek 11. eşzamanlı oyuncu rakamı olmakla beraber bu yılın da en yüksek 2. rakamı. 2023’te sadece Hogwarts Legacy daha yüksek eşzamanlı oyuncuya ulaşabilmişti. Ayrıca bu, bir RPG oyununun da ulaştığı en yüksek üçüncü rakam. Skyrim ve Fallout gibi RPG türünün en önemli serilerinden çıkan yapımlar bile böylesine yüksek bir rakama ulaşamamıştı. Daha önce daha yüksek rakamlara ulaşan tek kişilik RPG oyunları Cyberpunk 2077 ve Elden Ring’den ibaret.

Elbette Fallout ve Skyrim gibi Baldur’s Gate serisi de en önemli RPG serilerinden biri ama serinin son oyununun 23 yıl önce çıktığı göz önüne alındığında böylesine büyük bir başarı beklenmiyordu. Zaten Larian Studios bile bu ilgiden şaşırmış gibi görünüyor. Şirketin CEO’su, yaklaşık 100 bin oyuncu beklemelerini söylediği IT ekibinden bir süre uzak duracağını söyleyerek, şakayla karışık oyunun beklentilerini ne kadar aştığını dile getiriyor.

Hogwarts Legacy, Diablo 4’e geçilmedi