Avengers End Game sonrası neler olacak?

avengers end game 4

#İŞBİRLİĞİ

Önümüzdeki Mayıs ayında gösteriem girecek olan Avengers Eng Game sonrası Marvel sinematik evreninde neler olacak? İşte yanıtı.

Son dönemde süper kahraman filmlerinin sayısında önemli bir artış yaşandı. Hatta Marvel solo filmler yapmak yerine tüm öne çıkan süper kahramanlarını içerisine alan deva bir sinematik evren yaratmayı tercih etti. 10 yılı aşkın bir süre içerisinde 20’den fazla Marvel filmi izleyiciyle buluştu.

2019’da Marvel sinematik evrenindeki ilk perde kapanacak. Önümüzdeki Mayıs ayında vizyona girecek olan Avengers End Game ile sinematik evrendeki tüm dengeler değişecek. Yaz aylarında vizyona girecek olan Spider-Man Far From Home ile de ikinci perdenin startı verilmiş olacak.

En çok izlenen YouTube videoları için tıklayın

Peki Avengers Eng Game filmi ile birlikte Marvel sinematik evreninde ne gibi değişimler yaşanacak? Dilerseniz bu sorunun cevabına birlikte bakalım.

avengers end game 1

Captain America ve Iron Man’e veda

Marvel sinematik evrenini tasarlayan isimler Avengers End Game ile birlikte, bazı isimlerin öleceğini doğrulamışlardı. Peki bu isimler kimler?

Aslına bakılırsa Captain America’nın Civil War ile birlikte ölmesi gerekiyordu. Fakat Marvel çizgi romanın dışarısına çıkarak, izleyicilere tamamen farklı bir dünya sundu.

Nitekim bu gecikmiş olan ölümün End Game ile yaşanacağına kesin gözüyle bakılıyor. Lakin End Game’de aramızdan ayrılacak tek kişi Captain America olmayacak.

Marvel evrenine yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Iron Man de End Game ile birlikte evrene veda edecek. Hatta kısa süre önce yayınlanan Spider-Man Far From Home filminin fragmanında Nick Fury’nin görünmesini de buna bağlayanlar olmuştu.

Stark, Peter Parker’ı Nick Fury’e emanet ettiği için, Fury’nin filmde önemli bir rolde olacağı düşünülüyor. Elbette bunların hepsi tahminden ibaret.

avengers end game 3

Yeni lider Captain Marvel

Elbette Marvel’ın bir süper kahraman için 3’ten fazla film yapmama kararını da unutmamak gerekiyor. Bu karar doğrultusunda Captain America, Iron Man ve Thor kotasını doldurmuş durumda.

Yeni dönemde Captain Marvel, Black Panther, Hulk, Ant-Man gibi karakterleri daha sık görebiliriz. Özellikle Captain Marvel’ın tüm evren için kilit bir rol üstleneceği tahmin ediliyor. Muhtemelen yeni kurulacak olan Avengers takımının lideri de Captain Marvel olacaktır. Malum, Iron Man ve Captain Amerika gibi iki ağır topun vedası sonrasında liderlik için güçlü bir isme ihtiyaç var. Bu iş için de en doğru ismin Captian Marvel olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Zaten çizgi roman evreninde de Captain America öldükten sonra Avengers’ın liderliğini bir süreliğine Captain Marvel üstlenmişti.

avengers end game

Evrene yeni karakterler dahil olabilir

Gelelim en önemli noktalardan birisine. Marvel evrenine yeni karakterler dahil olacak mı? Thor, Captain America ve Iron Man gibi karakterlerin sinematik evrenden bir şekilde çıkarılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Peki bu karakterlerin boşluğu nasıl doldurulacak? Açık konuşmak gerekirse Marvel’ın en çok zorlanacağı nokta burası olacaktır. Malum Avengers End Game ile Captain Marvel kadroya dahil olacak. Fakat yine de Captain America, Iron Man ya da Thor kadar popüler olmayacaktır.

Marvel’ın End Game sonrasında Dr. Strange, Black Panther ve Captain Marvel’ı ön plana çıkaracağı söyleniyor. Sonrasında ise evrene yeni isimlerin dahil edilmesi tartışılabilir. Fakat şimdilik bu konuda net söylemler bulunmuyor. Yine de bekleyip göreceğiz.

avengers end game 2