AVAX manipülasyon suçlaması ile karşı karşıya

Kripto para yatırımcıları kripto yatırımı kripto varlıklarla

Dünyanın en önemli kripto para birimlerinden olan Avalanche yani daha çok bilinen ismiyle AVAX hakkında ortaya atılan iddialar yenilir yutulur cinsten değil.

AVAX manipülasyon suçlaması ile karşı karşıya. Kripto para dünyasının en bilinen ve en çok tercih edilen ilk 10 para biriminden biri olarak gösterilen AVAX, şu sıralar oldukça ilginç bir şekilde gündemde. Kripto para yatırımcılarının yakından bildikleri Cryptoleaks isimli internet sitesi tarafından paylaşılan bir takım video ve belgelere göre, AVAX’ın kurucusu Türk asıllı Amerikalı bilim insanı Emin Gün Sirer, daha şirketi kurduğu ilk günden itibaren manipülatif eylemler içerisinde olmakla suçlanıyor.

İddialara göre Sirer, Roche Freedman isimli bir hukuk şirketi ile kurduğu gizli anlaşma sayesinde rakiplerini sürekli davalarla yoruyor ve bu sayede de kendi markası zarar görmeden rakiplerinin popülaritesini düşürmüş oluyor. İddiaların odak noktasında bulunan hedefse Solana. Buna göre Freedman bugüne kadar, aralarında Binance ve Solana’nın da bulunduğu toplam 25 farklı şirkete dava açmış.

Kripto para piyasaları

AVAX manipülasyon suçlaması ile karşı karşıya

Bu iddiaların ortaya atılmasından sonra kripto para sektöründen çok büyük tepki gören Emin Gün Sirer aleyhinde paylaşım yapan isimlerden biri de Binance CEO’su oldu. Ancak ünlü CEO nedendir bilinmez kısa bir süre sonra söz konusu paylaşımını sildi ve bu konuya ilişkin başkaca bir açıklama yapmadı.

Kripto paralarda yön

Bununla birlikte iddialar karşısında bir açıklama yapan AVAX kurucusu Emin Gün Sirer ise, söz konusu belge ve videoların tamamının gerçek dışı olduğunu ve şu an kendisine kurulmuş bir komplo ile karşı karşıya olduklarını belirtti. Bakalım önümüzdeki günler, bu konuda hangi tarafın haklılığını ortaya koyacak.

Nvidia ekran kartı satışlarında başa sarıyor