Avatar The Way of Water 1 milyar dolara ulaştı

Avatar The Way of Water

16 Aralık’ta vizyona giren Avatar The Way of Water, tüm dünyada sinema severler tarafından ilgiyle karşılandı ve şimdiden 1 milyar dolar hasılata ulaştı.

Usta yönetmen James Cameron’ın uzun yıllar üzerinde çalışarak ortaya çıkardığı son harikası Avatar, 2009 yılında vizyona girmiş ve büyük bir başarıya imza atmıştı. 3D’nin yaygın hale gelmesine öncülük eden film, 2.92 milyar dolar hasılat yaparak, tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi oldu. Bu yüzden uzun süredir beklenen devam filminden de beklentiler oldukça yüksekti. Neyse ki film, şu ana kadar sergilediği gişe performansıyla bu yüksek beklentileri karşılayabileceğini gösterdi.

16 Aralık’ta dünya genelinde vizyona giren Avatar The Way of Water, vizyondaki ikinci haftasının sonunda 1 milyar dolar gişe hasılatına ulaştı. Filmin şimdiden 1 milyar dolar barajını aşmış olması Disney için oldukça umut verici. Çünkü önümüzdeki birkaç hafta boyunca ABD’de Avatar’dan izleyici çalabilecek kayda değer bir gösterime girmeyecek. Bu da Avatar 2’nin önümüzdeki haftalarda da iyi bir performans sergilemeye devam edebileceği anlamına geliyor. Bu yüzden film gişedeki yolculuğunu 1 milyar doların çok üstünde bir rakamla tamamlayabilir.

Avatar The Way of Water

Zaten filmin Disney için kârlı olabilmesi için oldukça iyi bir hasılat yapması gerekiyordu. Çünkü filmin sadece yapım bütçesi yaklaşık 400 milyon dolar. Bu da Avatar 2’yi tüm zamanların en pahalı filmi yapıyor. Buna bir de tanıtım maliyetleri eklenince Avatar 2’nin kâra geçmesi için bile 800-900 milyon dolar hasılat yapması gerekiyordu. 1 milyar dolar hasılata ulaşarak bunu karşılayan filmin kârını daha ne kadar arttıracağını bekleyip göreceğiz.

İlk filmde başlayan hikayeyi devam ettiren Avatar The Way of Water, izleyicileri Pandora gezegenine geri götürüyor. Adından da anlaşılacağı üzere bu kez Pandora’nın su dünyası hikayede önemli bir yer tutuyor.

Galaxy S23 Ultra ve Plus görselleri sızdırıldı