Avatar 2, 3D’de devrim yapmaya geliyor

Avatar 2

Avatar 2’ye hazır mısınız? Henüz Avatar 2’nin senaryo detayları hakkında pek bilgi bulunmazken kullanılacak 3D sistemi hakkında Cameron’ın bazı yeni yorumları var.

Avatar 2’ye hazır mısınız? Ünlü yönetmen James Cameron, devrim yaratan ilk Avatar filminin ardından toplamda 4 devam filminin daha geleceğini ve hepsinin de 3D olarak tasarlanacağını belirtmişti. Henüz Avatar 2’nin senaryo detayları hakkında pek bilgi bulunmazken kullanılacak 3D sistemi hakkında Cameron’ın bazı yeni yorumları var.

2009’da vizyona giren Avatar, gişede yaklaşık 2.8 milyar dolarlık gişe hasılatı elde ederek tüm zamanlar rekorunu kırmıştı. İlk Avatar’ın ardından birçok 3D film hazırlansa da sanırız hiçbiri Avatar gibi bir etki bırakamadı.

Burada senaryo ya da oyunculuk detaylarından değil, filmin 3D derinliği sayesinde oluşan benzersiz görsellikten söz ediyoruz. İşte Cameron, Avatar 2 ve sonraki devam filmlerinde de bu etkiyi tekrarlamak, belki de daha da üzerine çıkmak istiyor.

 

James Cameron, Avatar 2’de yer vereceği 3D sistemle devrim yapabilir

Movieweb’te yer verilen bilgilere göre James Cameron, ilk filmin ardından başka projelere direkt geçiş yapmadan Avatar serisiyle ilgili çalışmalarını sürdürdü. Evet, 4 filmle birden ilgileniyor ve dediklerine bakılırsa Avatar 2’de devrimsel bir 3D gösterim teknolojisi kullanılacak.

Avatar 2

Daha fazla ışık, daha gelişmiş sinema perdeleri ve gelişmiş kameralar sayesinde daha önce yaşanmamış bir 3D deneyimi sunacağını iddia ediyor. Hatta yönetmenin geleceğe yönelik hedefleri arasında 3D gözlüğe gereksinim duymayan, daha geniş perdelerde gösterimlerin yapılabileceği 3D filmler de var. Ne diyelim, heyecanla bekliyoruz.

Bu arada Avatar 2’nin 2020 itibarıyla vizyona girmesinin beklenildiğini ekleyelim.

Huawei P20 inceleme. Bu telefonun kamera performansına şaşıracaksınız