Avatar 2’ye Geri Sayım!

avatar 2 2014 1920x1080 wallpaper 12643 blog

Dünya tarihinin en çok gişe hasılatı yapan ve 3D teknolojisini ilk kez sinemada kullanan yapımı Avatar, Aralık ayında devam filmiyle geri dönüyor.

Uzun süren bekleyiş nihayet sona ermek üzere. Dünya tarihinin en çok gişe hasılatı elde sinema eseri olan yapımın, ikinci filmi 2016 yılının Aralık ayında (elbette James Cameron, karşımıza son anda farklı bir takvim sunmazsa) gösterime girecek.

1999 yılında sinemaya uyarladığı ve zamanın şartlarına göre olağanüstü görsel efektler kullanılan Titanic ile dünya sinemasının zirvesine oturan James Cameron, en büyük mucizesini, 2009 yılında gösterime sokmuştu. Tarihin sinemada yayınlanan ilk üç boyutlu filmi olan yapım, 3 milyar dolara yakın gişe hasılatı elde etmişti. Bu rekor, şimdilerde Star Wars: Force Awakens tarafından tehdit edilse de, bilim kurgu kültünün bile James Cameron’ın mucizesini geride bırakması epey zor.

avatar

Yapımcılığını ve yönetmenliğini James Cameron’un üstlendiği yapımda, Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Michelle Rodriguez ve Sigourney Weaver gibi son derece usta oyuncular yer almıştı.

Avatar, En İyi Sanat Yönetmenliği, En İyi Sinemografi ve En İyi Görsel Efekt alanlarında da Oscar kazanmıştı.

Serinin yeni halkası, James Cameron’un açıklamasına göre 2016 yılının Aralık ayında izleyicilerle buluşacak. Dahi yönetmenin tek sürprizi de bu değil. Dörtleme şeklinde tasarlanan yapımın üçüncü ve dördüncü halkası, sadece birer yıl arayla gösterime girecek. Hatta üçüncü ve dördüncü filme ait sahnelerin çoğu çekilmiş durumda.

Yapımdaki en büyük sürpriz, iki muazzam zehirli okla vurulan Stephan Langley’in (Albay Miles Quaritch) her nasılsa geri dönmesi olacak. İlk filmde öldüğü varsayılan Sigourney Weaver da, kendisine kadroda yer buldu.  Sam Worthington, Zoe Saldana, Michelle Rodriguez gibi ağır toplar da, yeniden kadroda yer alacak. Tek eksiklik, hayatını talihsiz bir uçak kazasında kaybeden, besteci James Horner’ın, filmin müziklerini yapamayacak olması.