Audi’den eski çalışanına dev tazminat!

Audi

Alman basınında çıkan haberlere göre Alman otomotiv devi Audi’nin, dizel emisyon skandalı kapsamında işten çıkardığı çalışanına 1.5 milyon avro kıdem tazminatı ödediği ortaya çıktı. İşte detaylar.

Alman otomotiv devi Audi’de mühendislik ve bir dönem yöneticilik görevlerinde bulunan Giovanni Pamio, dizel emisyon değerlerinin manipüle edilmesi ile ilgili olarak sahtekarlık iddiasıyla Temmuz 2017’de Münih savcılığı tarafından tutuklandı.

Emisyon standartlarına uygun olarak satılan yüz binlerce araçta emisyon değerlerini manipüle eden yazılımlar kullanarak ABD yasa düzenleyicilerini yanıltmak ve tüketicileri kandırmakla suçlanan Giovanni Pamio, tutuklanarak Münih-Stadelheim hapishanesine gönderildi. O dönemde ABD hükümeti tarafından Pamio için resmi iade talebinde bulunuldu. Ancak Almanya’nın Avrupa Birliği ülkeleri dışındaki herhangi bir ülkeye suçlu iadesi yapmaması nedeniyle teslim edilmedi.

İfadesinde ABD emisyon yasaları çiğneme konusunda Audi üst düzey yöneticilerini uyardığını söyleyen Pamio’nun Audi’deki işine ise son verildi. Kasım 2017’ye kadar tutuklu kalan Pamio, dizel emisyon soruşturmasındaki araştırmacılarla iş birliği yaparak 80 bin avro kefalet ödedikten sonra Alman mahkemelerince serbest bırakıldı.

Giovanni Pamio, Audi üst düzey yöneticileri aleyhinde ifade verdi!

Eski Audi mühendisi, tutukluğu sırasında dizel emisyon soruşturması kapsamında şirket hakkında kritik bilgiler paylaştı. Hatta üst düzey yöneticilerinin gözaltına alınması ve tutuklanması için ifade verdi. Geçtiğimiz günlerde ise şirketin CEO’su Rupert Stadler, dizel emisyon skandalı kapsamında yürütülen soruşturmaya delil olabilecek nitelikteki bilgileri karartmak suçlamasıyla tutuklandı.

Bosch, yerli otomobil projesine liderlik edecek!

Alman üretici geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada eski çalışanına tam 1.5 milyon avro kıdem tazminatı ödemeyi kabul ettiğini söyledi. Pamio ise ve yapılacak ödeme ile ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Audi