Audi CEO’su Rupert Stadler tutuklandı!

Rupert Stadler

Münih Savcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre Alman otomotiv devi Audi’nin İcra Kurulu Başkanı Rupert Stadler tutuklandı. Audi sözcüsü ise Stadler’in tutuklandığı resmen doğruladı. İşte detaylar.

Audi CEO’su Rupert Stadler, Münih Savcılığı tarafından verilen yazılı bir emirle Alman polisi tarafından sabahın erken saatlerinde Ingolstadt’daki evinde tutuklandı. Savcılık, son dönemde hız kazanan dizel emisyon soruşturması kapsamında Rupert Stadler aleyhinde tutuklama kararı verildiğini açıkladı.

Alman otomotiv devinin en üstündeki isim dizel emisyon soruşturması ile bağlantılı olarak delil karartmak ile suçlanıyor. Öte yandan Stadler’in ABD’den gelen bir emirle tutuklanmadığını özellikle belirtildi.

Rupert Stadler

Audi’nin ana şirketi Volkswagen AG’de CEO’luk görevinde bulunan ve Eylül 2015’te patlak veren dieselgate skandalı nedeniyle istifa eden Martin Winterkorn’a geçtiğimiz günlerde ABD tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Tabii Alman hükümeti Avrupa Birliği dışındaki herhangi bir ülkeye suçlu iadesi yapmıyor.

Rupert Stadler uzun bir süre gözaltında tutulacak!

Savcılık, Stadler’in uzun bir süre gözaltında tutulacağını açıkladı. Stadler’in, Audi’nin geçirdiği dizel soruşturmasının engellenmesi için talimat verdiği düşünülüyor. 1 Ocak 2010’dan beri şirketin en üstünde yer alan isim tam olarak emisyon soruşturması ile ilgili bağlantılı olabilecek delilleri karartmak ve yargıyı yanıltmak ile suçlanıyor.

Audi, A6 ve A7 teslimatlarını durdurdu!

Savcılık, Volkswagen Group’a ait lüks otomobil üreticisi Audi hakkındaki soruşturmayı Stadler’i de kapsayacak şekilde genişletmeye karar verdi.