Mercedes-Benz işbirliğine gidiyor!

Mercedes-Benz

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, dizel motorlu araçlarındaki emisyon sorunlarının giderilmesi için Alman hükümeti ile işbirliğine gidiyor. İşte detaylar.

Son yıllarda emisyon skandalları ile çalkalanan Alman otomotiv endüstrisi oldukça zor günler geçiriyor. Bu kez gündemde Alman otomobil endüstrisinde ileri gelen şirketlerden birisi olan Mercedes-Benz var. Geçtiğimiz Haziran ayında ortaya çıkan haberlere göre araçlarında emisyon değerlerini manipüle eden yasa dışı cihazlar kullanıldığı iddia edilen Alman üretici, hükümet tarafından Avrupa genelinde yaklaşık 774 bin dizel aracı geri çağırmaya zorlanıyor. İddialara göre Alman hükümeti, söz konusu araçlardaki emisyon sorunlarının düzeltilmesi şartıyla şirkete herhangi bir cezai yaptırım uygulamayacağı sözünü verdi.

Stuttgart merkezli otomotiv devi ise olası bir para cezasından kaçınmak için hükümetle işbirliği yapmaya karar verdi. Alman yetkililer ile tam bir işbirliği içerisinde olan şirket hükümete karşı olan tutum ve davranışlarında olabildiğince şeffaf olmaya çalışıyor.

Mercedes-Benz üst kuruluşu Daimler AG’nin CEO’su Dieter Zetsche, Almanya Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer Haziran ayında görüşmüştü!

Haziran ayında gündeme gelen 774 bin dizel aracın geri çağrımı şirketin en üstündeki isim olan Dieter Zetsche’nin Almanya Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer ile görüşmesinden sonra hızlandı. Olası bir cezai yaptırımdan kaçınmaya çalışan Daimler AG CEO’su Dieter Zetsche, ücretsiz olarak yüz binlerce araçta yazılım güncellemesi yapmaya karar verdi. Böylece şirket milyarlarca avroluk donanım maliyetinden ve para cezası ödemekten kurtuldu.

Öte yandan söz konusu araçların markaya ait C-Serisi ve S-Serisi otomobiller, bazı GLC SUV modelleri ve Vito van modellerinden oluştuğunu belirtelim. Son olarak bu tip olaylar 2015 yılında Volkswagen’in karıştığı dieselgate skandalından sonra Alman otomotiv endüstrisinde sıradan hale geldi.

Daimler AG, daha geçtiğimiz yıl araçlarını AB emisyon standartlarına göre güncellemek için yaklaşık 3 milyon aracı gönüllü olarak geri çağırdı.

Daimler AG, Smart için görüşmelere başladı!

Mercedes-Benz