Opel emisyon soruşturması geçiriyor!

Opel

Almanya Ulaştırma Bakanlığı geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Alman otomotiv devi Opel hakkında yürütülen emisyon soruşturmasını resmen doğruladı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Federal Motorlu Taşıtlar Kurumu KBA, kısa bir süre önce Alman otomotiv devi Opel’in bazı modellerinde usulsüz emisyon yazılımları kullanıldığından şüphelendi. Alman üreticiye açılan soruşturma kapsamında markanın üç farklı dizel modelinde emisyon değerlerini manipüle eden yasa dışı cihazlar tespit edildi. Bulunan kesin nitelikli delillerden sonra açıklama yapan Alman Ulaştırma Bakanlığı, Opel hakkında bir süredir yürütülen emisyon soruşturmasını resmen doğruladı. Olay Alman basının da geniş yankı buldu.

Emisyon soruşturmasından 60.000 Opel etkilendi!

Alman gazetesi Bill am Sontag, Pazar günü çıkardığı sayıda Alman otomotiv devinin geçirdiği emisyon soruşturmasında 10 bini Almanya’da olmak üzere toplamda 60 bin dizel otomobilin etkilendiğini yazdı. Olaydan etkilenen otomobiller cabriolet segmenti Cascada, MPV segmenti Zafira ve ülkemizde de sıkça rastladığımız sedan Insıgnia modellerinden oluşuyor.

Konu ile ilgili en ilginç detay ise yukarıda saydığımız tüm modellerin Euro 6 emisyon standartları ile donatılmış olması. Euro 6 standartları, benzin ve dizel araçların egzoz emisyon seviyelerinin azaltması için Eylül 2015’te Avrupa Birliği tarafından yürürlüğe konuldu. Üretilen tüm seri üretim araçların bu standartları karşılaması zorunlu. Ancak Alman otomotiv devinin ürün yelpazesinde bulunan bu üç farklı dizel modelinde ölçülen NOx emisyon değerlerinin belirlenen yasal sınırı on kat aştığı tespit edildi.

Elektrikli Opel Corsa 2020’de yola çıkacak!

Opel