Snapdragon 1000 kullanan Windows PC’ler geliyor!

snapdragon 1000

Genel olarak mobil tarafta hizmet veren Qualcomm hedef büyüttü. Yonga seti üreticisi Snapdragon 1000 ile Windows PC pazarına girmeye hazırlanıyor. İşte detaylar.

Bilindiği üzere akıllı telefon pazarında kullanılan birkaç yonga seti markası mevcut. Apple, Huawei ve Samsung gibi firmalar kendi ürettikleri yonga setlerini kullanırken, sektörün geri kalan kısmı ise Qualcomm ya da MediaTek arasında tercih yapıyorlar. Fakat bu hususta genel ağırlığın Qualcomm’dan yana olduğunu söylemek, pek de yanlış olmayacaktır. Şimdi ise Qualcomm, Snapdragon 1000 yonga seti ile PC sektörüne giriş yapmaya hazırlanıyor.

Qualcomm, Snapdragon 1000 ile Intel’e rakip olacak

Yonga seti tarafında sektörün büyük bir çoğunluğuna hitap eden Qualcomm şimdi de PC pazarına yönelmiş durumda. Akıllı telefon pazarında yakaladığı başarı sayesinde, kısa süre içerisinde dünyanın en büyük çip üreticilerinden biri haline gelen Qualcomm, Windows tabalı PC’lerde kullanılması için Snapdragon 1000 üzerinde ciddi çalışmalar yürütüyor. Bu bağlamda mühendis kadrosunu da ciddi anlamda geliştiren Qualcomm’un önümüzdeki dönemde Intel ve AMD’ye rakip olması bekleniyor.

Bilindiği üzere PC tarafında, işlemci pazarında aslan payı Intel’e ait. Qualcomm’un bu pazara girdikten sonra uygun fiyatlı cihazlarla Intel kitlesini devşirmeyi hedeflediği söyleniyor. Şimdiden bazı PC üreticileri ile sıkı pazarlıklar yapıldığı da sızdırılan bilgiler arasında.

Sonuç olarak işlemci tarafında sektöre yeni oyuncuların dahil olması rekabeti arttıracaktır. Artan rekabette ister istemez fiyatların aşağı düşmesine neden olabilir. Kısacası, Qualcomm’un PC sektörüne girecek olması, kullanıcılar açısından iyi bir haber diyebiliriz.

Sudan ucuz akıllı telefon Alcatel A1