Emisyon skandalı benzinli Volkswagen modellerine mi sıçrıyor?

Volkswagen

Geçtiğimiz günlerde Volkswagen ile ilgili bir takım iddialar ortaya atan Alman gazetesi Bild am Sonntag, akıllara 2015 yılında yaşanan dieselgate skandalı ile ilgili soru işaretleri getirdi. İşte detaylar.

Eylül 2015 yılında fitili ABD’de ateşlenen dieselgate skandalı kısa süre içerisinde Alman otomotiv endüstrisinde kelebek etkisi yarattı. Volkswagen’in bazı dizel modellerinde emisyon testlerini manipüle eden bir takım cihazların bulunmasıyla devam eden süreç Alman otomotiv devine pahalıya mâl oldu. Volkswagen dieselgate skandalı kapsamında 30 milyar avroya yakın para cezası ödedi.

Skandalın ardından 3 yıl geçmesine rağmen Alman otomotiv endüstrisinde sular bir türlü durulmuyor. Bugünlerde ise bir grup eski VW mühendisinin bazı benzinli VW, Audi ve Porsche modellerinde emisyon testlerini manipüle edebilecek bazı oynamalar yapıldığını iddia ettiğinden bahsediliyor. Alman gazetesi Bild dam Sonntag, bazı yazılı kanıtlara ve tanık ifadelerine dayandığını belirttiği iddialarında Volkswagen’in bazı benzinli modellerinde CO2 emisyon ve yakıt tüketim değerlerini daha düşük gösteren yazılımların varlığından bahsetti.

Volkswagen, 2015’te benzinli otomobillerdeki usulsüzlükleri itiraf etmişti!

Alman otomotiv devi 2015 yılında yani dieselgate döneminde yaklaşık 36 bin otomobilde emisyon değerlerinin normalden yüksek olduğunu itiraf etmişti. İlgili kurumlar tarafından tekrar test edilen 36 bin benzinli VW otomobilde asgari düzeyde sapma tespit edildi. Ancak nedense üreticiden araçlarda herhangi bir yazılım ve donanım değişikliği yapması istenmedi.

Volkswagen Group, Küresel Uyumlu Hafif Araç Test Prosedürü’nde sınıfta kaldı!

Alman basınında çıkan iddialar dieselgate skandalı için yeni bir dönemin habercisi mi? Bu konu henüz belirsiz. Ancak VW Group sözcüsü, ortaya atılan yeni iddialara cevap verdi. Devam eden soruşturma süreci hakkında detay vermekten kaçınan şirket sözcüsü, Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi (KBA) ile sürekli temas halinde olduklarını ve şu an için yeni bir durumun olmadığını açıkladı.

Volkswagen