Volkswagen tarihi para cezası ödeyecek!

Volkswagen

Alman otomotiv endüstrisinin bayrak taşıyıcılarından Volkswagen, dizel emisyon skandalı kapsamında Alman hükümetine şimdiye kadar ödediği en yüksek cezalardan birini ödeyecek. İşte detaylar.

Geçtiğimiz günü Çarşamba açıklama yapan savcılılık, Volkswagen’e şimdiye kadar verilen en büyük para cezalarından birini vererek Alman üreticiyi tam 1 milyar avro ceza ödemeye mahkum etti. Bu, Alman otomobil endüstrisine atılan son darbelerden biri. Alman hükümeti geçtiğimiz Pazartesi günü Stuttgart merkezli otomotiv devi Daimler’e Avrupa genelinde 774 bin aracı geri çağırmasını emretti.

Volkswagen AG CEO’su Herbert Diess açıklama yaptı!

Nisan 2018’de şirketin başına geçen Herbert Diess, koltuğu devraldığından beri zor günler geçiriyor. Zira Alman otomotiv endüstrisinde sular bir türlü durulmuyor. Tarihi para cezasının ardından açıklama yapan VW CEO’su Herbert Diess, şirketin yeni dizel emisyon skandalının üstesinden gelebilmesi ve şirkete olan güveni tesis edebilmesi için daha fazla adımın gerekli olduğunu söyledi.

Volkswagen AG, yüz binlerce VW ve SEAT otomobili geri çağırdı!

VW, yeni ceza ile birlikte bu yılki tahmini 4 milyar avroluk dizel ceza ödemelerine 1 milyar avro daha eklemek zorunda kalacak. Çünkü Ocak 2017’de ABD hükümetine tam 4.3 milyar avro para cezası ödemeyi kabul eden şirket, ABD’de dizel emisyon değerlerini yasa dışı olarak manipüle ettiğini resmen kabul etti. Şirket skandalın marka imajını daha fazla sarmasını engellemek için para cezasını kabul etmek zorunda kaldı.

Ayrıca VW, Almanya ve yurt dışında birçok soruşturma ile karşı karşıya. Alman otomotiv devi tam 55 ülkede soruşturma tehlikesi ile karşı karşıya.

Volkswagen