Apple, Covid nedeniyle iPad üretimini Çin’den Vietnam’a taşıyor

appl2

Apple, iPad üretimini Çin’den Vietnam’a kaydırıyor. Cupertino merkezli dev ilk kez böyle bir karar alma durumunda kaldı. COVID-19 ile birlikte yasaklar ortaya çıktığından beri Çin, toplu fabrika kapanışlarıyla karşı karşıya. 

Apple’ın ana tedarikçilerinin yaklaşık yarısı Şanghay bölgesinde olduğunu belirtelim. COVID ile ilgili kısıtlamalar, iPad üretiminin aksamasına neden olan kıtlıklara ve lojistik gecikmelere neden oldu. Şirketin sorunu çözmek için çalıştığı bildiriliyor. Önde gelen bir iPad montajcısı olan Çinli BYD, şirketin Vietnam’da üretim hatları kurmasına yardımcı oldu ve yakında orada tablet üretmeye başlayabilir. Cupertino merkezli teknoloji devi, birden fazla bileşen tedarikçisine (özellikle karantinadan etkilenen bölgelerde) envanterlerini gelecekteki kıtlıklara ve tedarik zinciri sorunlarına karşı stoklamalarını önerdi. 

Apple

Şirket ayrıca tedarikçilerinden iPhone’lar, iPad’ler, AirPod’lar ve MacBook’lar da dahil olmak üzere markanın tüm ürünleri için bileşen tedarik etmelerini istedi. Bu, önümüzdeki birkaç ay boyunca tedarik sürekliliğini sağlayacak.

Nikkei tarafından Ocak 2021’de yayınlanan bir rapor, şirketin uzun zamandır Çin dışında iPad üretmeyi düşündüğünü ancak Vietnam’daki COVID-19 vakalarındaki ani artışın şirketin planlarını geciktirdiğini belirtti. iPad, şirketin AirPod’larından sonra Vietnam’da üretilecek ikinci büyük Apple ürünü olacak. Bu hamle, şirketin tedarik zincirlerini çeşitlendirmeye yönelik sürekli çabalarının yanı sıra Vietnam’ın şirket için önemini gösteriyor.

Apple Watch için alınan yeni patent tespit edildi