ASUS, e-spor ve premium telefon pazarına odaklanmaya devam ediyor

a4

Bugün erken saatlerde (8 Haziran 2022), ASUS gelecek planlarına dair bir toplantı düzenledi. Bu konferans sırasında şirketin CEO’su, şirketin mobil espor pazarına ve akıllı telefonların premium segmentine odaklanmaya devam ettiğini belirtti. 

Çinli elektronik üreticisi ASUS’un CEO’su Xu Xianyue, markanın hala e-spor merkezli pazar için üst düzey akıllı telefonlar çıkarmaya odaklandığını belirtti. Bu açıklama , en son amiral gemisi oyun akıllı telefonu olacak yeni ROG Phone 6’nın piyasaya sürülmesinden hemen önce geldi . Özellikle CEO, ASUS’un espor sektöründe bilinen bir isim olduğunu ve akıllı telefonlarının da bu segmentte yüksek bir pazar payına sahip olduğunu belirtti.

ASUS

Yaklaşan ROG Phone 6 hakkında konuşurken, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 SoC gibi birinci sınıf özelliklerin yanı sıra yüksek 165Hz yenileme hızına sahip olacağını iletti. Mevcut temel Snapdragon 8 Gen 1 üzerinde, yeni çip hem CPU hem de GPU performansında iyileştirmeler sunuyor. Başka bir deyişle, bu yakışıklı temel olarak piyasadaki en güçlü oyun telefonlarından biri olacak.

CPU ve GPU performansında yüzde 10’luk bir artış sunmasına rağmen, yeni çip aynı zamanda daha iyi güç verimliliği de sunacak. Yani, yakında çıkacak olan ROG Phone 6 ile daha iyi performans ve hatta daha uzun pil ömrü elde edilebilecek.

Samsung Galaxy A ve M serisi telefonlarda LG piller bulunacak