Asus 10GB RAM’li telefon üzerinde çalışıyor!

asus

Günümüzde akıllı telefonlar ortalama bir PC’den daha üst seviye teknik özelliklere ulaşmaya başladı. Öyle ki Asus gibi bazı firmalar telefonlardaki RAM miktarını 10GB’ta kadar yükseltmeyi planlıyorlar.

Akıllı telefon pazarındaki rekabet, gün geçtikçe daha da artıyor. Özellikle Asya pazarında satışa sunulan akıllı telefonlarda RAM miktarları 8GB’ta kadar ulaşmış durumda. Öyle ki orta segment için satışa sunulan modellerde bile RAM kapasitesi 6GB’tan aşağıya düşmüyor.

Avrupa pazarında ise durum biraz daha farklı. Keza Avrupa ve Amerika’da satışa sunulan üst segment modellerde bile hala 4GB RAM’li versiyonlara rastlamak mümkün. Fakat bu da çok uzun sürecekmiş gibi görünmüyor. Keza Asya pazarına hakim şirketler, şimdiden 10GB RAM’li modeller üzerinde çalışmalara başlamış durumda. Bu şirketlerden birisi de Asus.

Asus, 10GB RAM’li telefon için kolları sıvadı

Sızıntı dünyasının önemli isimlerinden biri olan Roland Quandt, geçtiğimiz gün takipçileriyle önemli bir bilgi paylaştı. Quandt, Asus’un 10GB RAM’li bir telefon geliştirmek için uzun süre uğraştığını fakat bunu başaramadığını söyledi.

Ekran Resmi 2018 06 08 13.47.38

Quandt’ın aktardığı bilgiye göre, Asus kısa süre önce tanıttığı ROG phone üzerine 10GB RAM takmak için yoğun çaba sarf etmiş. Fakat telefonun tasarımı ve teknik yapısı itibariyle, RAM miktarı bu kadar yükseldiğinde bazı parçalara yer kalmadığı görülmüş.

Tayvanlı üretici bu fikrini şimdilik rafa kaldırmak zorunda kalmış olsa da muhtemelen önümüzdeki yıl 10GB RAM’li telefonları görmek bizler için büyük bir sürpriz olmayacaktır.

Sharp Aquos S3 High Edition tanıtıldı