OnePlus 12’nin yeni görselleri sızdırıldı

OnePlus 12

Aralık ayında piyasaya sürülmesi beklenen OnePlus 12’nin sızdırılan yeni görselleri, telefonun tasarımını tüm detaylarıyla gözler önüne serdi.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden OnePlus akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Amiral gemisi akıllı telefonlarının en son üyesi olan OnePlus 11’i ocak ayında kullanıcılarla buluşturan şirket, bu serinin yeni üyesini piyasaya sürmek içinse 2024’ün ocak ayını beklemeyecek. Hatırlarsanız kısa süre önce ortaya çıkan bilgilerle birlikte OnePlus 12’nin aralık ayında tanıtılacağı büyük ölçüde kesinleşmişti. Bu sızıntıyla birlikte çıkış tarihi büyük ölçüde netleşen telefon, bugün de sızdırılan yeni görselleri sayesinde net bir şekilde görüldü. OnePlus 12’nin sızdırılan bu yeni görselleri telefonun daire şeklindeki arka kamera tasarımını koruyacağını gösteriyor.

oneplus 12 5

OnePlus’ın son dönemde çıkardığı akıllı telefonlar arka kamera tasarımı için daire şeklinde bir tasarım kullanıyor olsa da OnePlus 12’nin temmuz ayında sızdırılan görselleri şirketin bu kez dikdörtgen şeklinde bir tasarım tercih edebileceğini gösterdi. Ancak bu yeni tasarıma kullanıcıların pek de olumlu olmadı. Bunun etkisi olmuş mudur bilinmez ama görünen o ki OnePlus bu kararından vazgeçmiş. Çünkü gelen son görseller OnePlus 12’nin daire şeklindeki arka kamera tasarımını koruyacağını gösteriyor.

Daha önce gelen bilgilere göre OnePlus 12, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alacak. Ayrıca telefonun 6.7 inçlik LTPO AMOLED bir ekranla geleceği; QHD çözünürlükteki bu ekranın yenileme hızının ise 120 Hz olacağı söyleniyor. Batarya tarafında ise karşımıza 5000 mAh’lık bir batarya ve 100 W hızlı şarj özelliği çıkacağı söyleniyor. Son olarak telefonun 16 GB’lık LPDDR5X RAM’e ve 256 GB’lık UFS 4.0 dahili depolama alanına sahip olacağı belirtiliyor.

oneplus 12 2

OnePlus’ın yeni amiral gemisi akıllı telefonu, arka kamerasıyla da oldukça iddialı geliyor. OnePlus 12’nin üçlü arka kamerasının üç etkileyici lensi bir araya getirmesi bekleniyor: 50 megapiksellik ana lens, ona eşlik eden 50 megapiksellik geniş açılı lens ve üçüncü olarak da 64 megapiksellik periskop kamera. Eğer bu sızıntılar doğru çıkarsa ilk kez bir OnePlus telefonunda periskop kamera göreceğiz. Ancak OnePlus’ın kardeş şirketi Oppo bir süredir bu teknolojiyi kullandığı için OnePlus’ın da buna geçiş yapması sürpriz olmayacaktır. Öte yandan telefonun selfie kamerasının 32 megapiksel olacağı söyleniyor.

Apple, düşük maliyetli bir MacBook çıkarabilir