Assassin’s Creed Shadows Ertelendi

Assassin's Creed Shadows

Ubisoft, normalde 15 Kasım’da çıkacağı açıklanan Assassin’s Creed Shadows’u 2025’e erteledi. Oyunun yeni çıkış tarihi resmen açıklandı.

Ubisoft’un bu hafta başında Assassin’s Creed Shadows ile ilgili bir basın etkinliği düzenlemesi bekleniyordu. Ancak stüdyo son dakika aldığı kararla bu etkinliği iptal etti. Son anda gelen bu iptal kararının sebebi merak konusu oldu. O günden beri gündemde olan oyununun ertelenme ihtimali, bugün gerçeğe dönüştü. Ubisoft resmi bir açıklama yayınlayarak Assassin’s Creed Shadows’un 2025’e ertelendiğini duyurdu.

Yeni Assassin’s Creed oyunu normalde 15 Kasım’da çıkacaktı. Ancak oyunun çıkış tarihi 14 Şubat 2025’e alındı. Ubisoft üç aylık sürenin oyunu daha kusursuz hale getirmek için kullanılacağını açıkladı.

Assassin’s Creed Shadows, Feodal Japonya’da geçiyor. Shadows’ta oynanabilir iki karakter bulunuyor. Bunlardan ilki bir samuray; Diğeri ise bir shinobi, yani ninja. Oyuncular Odyssey’de olduğu gibi bu iki karakterden birini seçip onunla oynamak zorunda olmayacak. Bunun yerine oyun sırasında iki arasında geçiş yapabilecek.

Geçtiğimiz yıl çıkan Assassin’s Creed Mirage ile birlikte seriyi köklerine döndüren ve oyunseverlere çok daha küçük ölçekli bir oyun sunan Ubisoft, Shadows’ta ise son yıllarda çıkan Odyssey ve Valhalla gibi oyunlara daha yakın bir deneyim sunacak. Shadows, aynı Valhalla ve Odyssey gibi açık dünyada geçen devasa bir oyun olacak.

Ancak oyun sadece büyüklüğüyle değil, grafikleriyle de serinin sınırlarını zorlayacak. Ubisoft, Assassin’s Creed Shadows’un sadece kendilerinin değil, PlayStation 5 ve Xbox Series X’in de sınırlarını zorlayacağını söylüyor. Serinin önceki oyunları hem yeni nesil konsollara hem de bir önceki nesle yönelik olarak hazırlanıyordu. Assassin’s Creed Shadows ise PlayStation 5 ve Xbox Series X/S öncesi konsollara gelmeyecek. Bu yüzden yeni nesil konsolların imkanlarını sonuna kadar zorlayacak şekilde hazırlandı.

Assassins Creed Shadows 3

PlayStation Plus’ın Ekim Oyunları Belli Oldu