Assassin’s Creed Shadows Önemli Bir Değişiklikle Geliyor

Assassin's Creed Shadows

Son anda alınan kararla 2025’e ertelenen Assassin’s Creed Shadows, önemli bir değişikle geliyor. Oyuna önemli bir özellik ekleniyor.

Bildiğiniz gibi yeni Assassin’s Creed oyununun bu yıl çıkması gerekiyordu. Assassin’s Creed Shadows adını taşıyan 15 Kasım’da çıkacağı açıklanmıştı. Ancak Ubisoft son dakikada sürpriz bir karar aldı ve Shadows’u 2025’e erteledi. Heyecanla beklenen Assassin’s Creed Shadows’un yeni çıkış tarihi 14 Şubat 2025 olarak açıklandı. Ubisoft, bu ek sürenin oyunu daha kusursuz hale getirmek için kullanılacağını açıkladı. Oyun kulislerinde ise, Star Wars Outlaws’un sorunlu çıkışının stüdyoyu endişelendirdiği, Shadows’un aynı kaderi paylaşmaması için stüdyonun böyle bir karar aldığı konuşuluyordu.

Ortaya çıkan son bilgiler ise, bu üç aylık süreçte önemli bir değişikliğin yaşanacağını gösteriyor. Çünkü Ubisoft’un Assassin’s Creed Shadows’a co-op özelliği ekleyeceği söyleniyor. Bu co-op modu, oyuncuların Shadows’un iki ana karakterini birlikte kontrol ederek, iki kişi birlikte maceraya atılmasını sağlayacak. Bu co-op modu sadece online mı olacak yoksa lokal co-op desteği de sunacak mı bilinmiyor. Ancak gelen bilgiler, Assassin’s Creed serisinde bir kez daha çok oyunculu bir deneyim sunulacağını gösteriyor. Hatırlarsanız daha önce bir tek Assassin’s Creed Unity’de böyle bir multiplayer seçeneği sunulmuştu

League adını taşıyan bu co-op modunun daha çıktığı gün oyunda olup olmayacağı bilinmiyor. Ancak oyunun şubat ayına ertelenmiş olması, Assassin’s Creed Shadows’un doğrudan co-op özelliğiyle çıkma ihtimalini arttırıyor. Belki de normalde sonradan oyuna dahil edilecek bu mod, erteleme kararı sebebiyle bu kez doğrudan ilk günden oyunculara sunulacak. Ancak bu kısım şimdilik söylentiden ibaret. Günün sonunda co-op modu için şubat ayından sonra bir süre daha beklememiz de gerekebilir.

Assassin’s Creed Shadows, Feodal Japonya’da geçiyor. Shadows’ta oynanabilir iki karakter bulunuyor. Bunlardan ilki bir samuray; Diğeri ise bir shinobi, yani ninja. Oyuncular Odyssey’de olduğu gibi bu iki karakterden birini seçip onunla oynamak zorunda olmayacak. Bunun yerine oyun sırasında iki arasında geçiş yapabilecek.

Geçtiğimiz yıl çıkan Assassin’s Creed Mirage ile birlikte seriyi köklerine döndüren ve oyunseverlere çok daha küçük ölçekli bir oyun sunan Ubisoft, Shadows’ta ise son yıllarda çıkan Odyssey ve Valhalla gibi oyunlara daha yakın bir deneyim sunacak. Shadows, aynı Valhalla ve Odyssey gibi açık dünyada geçen devasa bir oyun olacak.

Ancak oyun sadece büyüklüğüyle değil, grafikleriyle de serinin sınırlarını zorlayacak. Ubisoft, Assassin’s Creed Shadows’un sadece kendilerinin değil, PlayStation 5 ve Xbox Series X’in de sınırlarını zorlayacağını söylüyor. Serinin önceki oyunları hem yeni nesil konsollara hem de bir önceki nesle yönelik olarak hazırlanıyordu. Assassin’s Creed Shadows ise PlayStation 5 ve Xbox Series X/S öncesi konsollara gelmeyecek. Bu yüzden yeni nesil konsolların imkanlarını sonuna kadar zorlayacak şekilde hazırlandı.

Assassins Creed Shadows 3

PlayStation 5 Pro Satışları Beklendiği Gibi Gitmiyor