Assassin’s Creed Shadows Erken Erişime Açılmayacak

Assassin's Creed Shadows

Son anda alınan kararla 2025’e ertelenen Assassin’s Creed Shadows için planlanan erken erişim aşaması da iptal edildi.

Bildiğiniz gibi Assassin’s Creed Shadows’un bu yıl çıkması bekleniyordu. Ubisoft, yeni Assassin’s Creed oyunun 15 Kasım’da çıkacağını duyurmuştu. Ancak Ubisoft son dakikada sürpriz bir karar aldı ve Shadows’u 2025’e erteledi. Oyunun yeni çıkış tarihi 14 Şubat 2025 olarak açıklandı. Ubisoft, bu ek sürenin oyunu daha kusursuz hale getirmek için kullanılacağını açıkladı. Oyun kulislerinde ise, Star Wars Outlaws’un sorunlu çıkışının stüdyoyu endişelendirdiği, Shadows’un aynı kaderi paylaşmaması için stüdyonun böyle bir karar aldığı konuşuluyordu.

Bugün, bu iddiaları destekler nitelikte bir gelişme daha yaşandı. Yeni Assassin’s Creed oyununu sorunsuz hale gelmeden kimseye göstermek istemeyen Ubisoft, oyunun erken erişim aşamasını da iptal etti. Normalde Assassin’s Creed Shadows’un “Collector’s Edition” versiyonunu alanlar, oyunun tam sürümü çıkmadan önce erken erişim versiyonunu oynama şansı yakalayacaktı. Ancak Ubisoft bundan vazgeçti. Şimdi onların da oyunu oynamak için 14 Şubat’ı beklemesi gerekecek.

Assassin’s Creed Shadows, Feodal Japonya’da geçiyor. Shadows’ta oynanabilir iki karakter bulunuyor. Bunlardan ilki bir samuray; Diğeri ise bir shinobi, yani ninja. Oyuncular Odyssey’de olduğu gibi bu iki karakterden birini seçip onunla oynamak zorunda olmayacak. Bunun yerine oyun sırasında iki arasında geçiş yapabilecek.

Geçtiğimiz yıl çıkan Assassin’s Creed Mirage ile birlikte seriyi köklerine döndüren ve oyunseverlere çok daha küçük ölçekli bir oyun sunan Ubisoft, Shadows’ta ise son yıllarda çıkan Odyssey ve Valhalla gibi oyunlara daha yakın bir deneyim sunacak. Shadows, aynı Valhalla ve Odyssey gibi açık dünyada geçen devasa bir oyun olacak.

Ancak oyun sadece büyüklüğüyle değil, grafikleriyle de serinin sınırlarını zorlayacak. Ubisoft, Assassin’s Creed Shadows’un sadece kendilerinin değil, PlayStation 5 ve Xbox Series X’in de sınırlarını zorlayacağını söylüyor. Serinin önceki oyunları hem yeni nesil konsollara hem de bir önceki nesle yönelik olarak hazırlanıyordu. Assassin’s Creed Shadows ise PlayStation 5 ve Xbox Series X/S öncesi konsollara gelmeyecek. Bu yüzden yeni nesil konsolların imkanlarını sonuna kadar zorlayacak şekilde hazırlandı.

Assassins Creed Shadows 3

OnePlus 13’ün Resmi Tanıtım Görselleri Paylaşıldı