Assassin’s Creed serisi satış rakamlarıyla baş döndürüyor!

assassins creed 1

Ubisoft’un en köklü oyun serilerinden biri olan Assassin’s Creed satış rakamlarıyla ne derece başarılı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. İşte konu hakkındaki detaylar.

Oyun sektörünün önemli isimlerinden biri olan Ubisoft, geçtiğimiz aylarsa son çeyreğe dair finansal raporlarını açıklamıştı. Ünlü analist Daniel Ahmad geçtiğimiz gün bu verileri takipçileriyle paylaştı.

Ahmad tarafından paylaşılan verilere göre Ubisoft Club 140 milyonun üzerinde kayıtlı üyeye sahip. Ayrıca stüdyo tarafından şimdiye kadar geliştirilen oyunlar içerisinde en çok satan seri de Assassin’s Creed.

Seneler önce Prince of Persia yerine bir alternatif olarak satışa sunulan oyun çok beğenilince devamı getirilmişti. Şimdiye kadar farklı platformlarda 10’un üzerinde Assassins Creed oyunu satışa sunuldu. Ubisoft’un son çeyrek raporuna göre seri şimdiye kadar 140 milyondan fazla satmış durumda.

Assassin's Creed

AC serisini 70 milyonluk satış rakamıyla Just Dance serisi takip ederken, Far Cry serisi ise 50 milyonluk satış rakamıyla 3. sırada yer alıyor.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. AC Odyssey ardından henüz yeni bir AC oyunu duyurusu gelmedi.

Dying Light 2 oynanış süresi 100 saati geçecek