Assassin’s Creed Mirage, Ubisoft’un yüzünü güldürdü

Ubisoft, 'Assassin's Creed Mirage'ı duyurdu

5 Ekim’de satışa sunulan Assassin’s Creed Mirage, ilk haftasında sergilediği satış performansıyla Ubisoft’un yüzünü güldürdü.

Bu yılın en merak edilen oyunlarından olan Assassin’s Creed Mirage, 5 Ekim’de oyunseverlerle buluştu. PlayStation 4, PlayStaiton 5, Xbox One, Xbox Series X/S ve PC’ye yönelik olarak satışa sunulan Mirage, oyunseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Assassin’s Creed serisini köklerine geri döndüren oyun, gördüğü bu yoğun ilgi sayesinde oldukça iyi bir çıkış yaptı. Ubisoft tarafından paylaşılan veriler, Assassin’s Creed Mirage’ın serinin başarılı oyunları arasına adını yazdıracağını gösteriyor.

Ubisoft, Assassin’s Creed Mirage’in yeni nesil konsollarda bugüne kadar en çok satan oyunları olduğunu açıkladı. Bu da oyunun ne kadar popüler olduğunu gözler önüne seriyor. Oyunun önümüzdeki günlerde bu performansını koruyup koruyamayacağını zaman gösterecek. Ancak en azından çıkışıyla Mirage’ın başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Assassin's Creed Mirage

Assassin’s Creed Mirage, doğrudan bir devam oyunu değil, bir spin-off. İlk başta Assassin’s Creed Valhalla’nın ek paketi olarak düşünülen ancak sonra tam teşekküllü bir oyuna dönüştürülen Mirage, ilk olarak Valhalla’da karşımıza çıkan Basim karakterine odaklanıyor. Hatırlarsanız Basim, Abbasi Halifeliğinde doğan bir karakter olarak Valhalla’da karşımıza çıkmıştı.

9. yüzyılda geçen Mirage, seriyi Orta Doğu’ya geri götürüyor ve Bağdat şehrini mesken tutuyor. Oyunda anlatılan olaylar, Assassin’s Creed Valhalla’nın 20 yıl öncesinde geçiyor. O dönem basit bir hırsız olan Basim, zamanla kendisini Hidden Ones adlı bir örgütün içinde buluyor. Hidden Ones örgütü, Assassin Kardeşliği’nin ilk hali olarak biliniyor.

Yeni PlayStation 5 resmen tanıtıldı