Volvo EX30 görücüye çıktı

Volvo EX30

Volvo, kompakt tasarımıyla dikkat çeken yeni elektrikli SUV’u Volvo EX30’ü görücüye çıkardı. Bazı ülkelerde araç için önsipariş alınmaya başlandı.

İsveçli lüks otomobil üreticisi Volvo, elektrikli otomobil alanında sunduğu araçlara yenilerini eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılın sonunda yeni elektrikli SUV’u Ex90’ı tanıtan İsveçli otomobil üreticisi, bu hafta EX elektrikli SUV serisinden yeni bir modeli daha görücüye çıkardı. 2024’ün yaz aylarında kullanıcılarla buluşması beklenen Volvo Ex30 resmi olarak tanıtıldı. Volvo’nun yeni elektrikli SUV modeli kompakt tasarımı ve benzerlerine göre bütçe dostu kalan fiyatıyla dikkat çekiyor.

ABD’de şimdiden önsiparişe sunulan Volvo Ex30, 35 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Bu da Volvo’nun yeni elektrikli SUV modelinin fiyatıyla oldukça rekabetçi bir araç olacağını gösteriyor. Çünkü bugün elektrikli otomobillerin ortalama fiyatı 53 bin dolar civarında seyrediyor. Kompakt tasarıma sahip elektrikli SUV’ların sayısı zaten çok fazla olmadığı için Volvo’nun bu alanda oldukça etkili olacağı tahmin ediliyor.

Volvo EX30

Full bataryayla 442 km menzili olan Ex30, teknik özellikleriyle de fiyatına göre oldukça iddialı. Volvo, yeni elektrikli SUV’una 12.3 inçlik dokunmatik panel, Android Automotive, Apple Car Play desteği, Pilot Assist gibi özellikler ekleyerek aracını kullanıcılar için daha cazip bir seçeneğe dönüştürüyor. Kompakt bir dış tasarıma sahip olan Ex30’un iç dizaynı da İsveçli bir otomobil üreticisinden bekleneceği üzere oldukça minimalist. Öte yandan Volvo, iç dizaynda kullanılan parçalarda çevre dostu, yenilenebilir malzemelerden yapıldığına dikkat çekiyor.

Ex30’un daha yüksek bir fiyata satışa sunulacak olan daha performans odaklı bir versiyonu da bulunuyor. Çift motorlu bu versiyon 0’dan 100’e 3.4 saniyede çıkabiliyor. Ex30’un bu yüksek performans versiyonu aynı zamanda Volvo’nun da en hızlı elektrikli otomobili olma özelliğini taşıyor.

Volvo EX30 3

Threads kullanıcılarının yarısını kaybetti