Assassin’s Creed Mirage’dan beklenen fragman geldi

Ubisoft, 'Assassin's Creed Mirage'ı duyurdu

Merakla beklenen Assassin’s Creed Mirage oyununun yeni fragmanı PlayStation Showcase etkinliğinde yayınlandı. Oyunun çıkış tarihi de açıklandı.

Bu yıl oyun severlerle buluşacak en dikkat çekici oyunlardan biri de merakla beklenen Assassin’s Creed Mirage olacak. Kısa süre önce duyurulan yeni Assassin’s Creed oyunu, seriyi başladığı yere, yani Orta Doğu’ya döndürecek. Ancak Mirage sadece bununla da kalmayacak ve oynanış olarak da serinin ilk oyunlarına yakın duran bir deneyim sunacak. Bildiğiniz gibi Assassin’s Creed serisi özellikle Origins ve Valhalla gibi son dönemde çıkan oyunlarda oyun mekaniklerinde önemli değişikliklere gitmiş, hatta neredeyse tür değiştirmişti. Yakın gelecekte çıkacak bazı Assassin’s Creed oyunları bu yoldan devam edecek. Ancak Mirage gösteriyor ki Ubisoft arada bir de olsa serinin orijinal haline yakın oyunlar da çıkaracak.

Özellikle Assassin’s Creed serisinin eski haline özlem duyanların heyecanla beklediği Assassin’s Creed Mirage için bekleyişimiz sürerken, oyundan yeni bir fragman daha yayınlandı. PlayStation Showcase etkinliği sırasında yayınlanan bu yeni fragmanı aşağıda bulabilirsiniz.

Assassin's Creed Mirage

Assassin’s Creed Mirage, doğrudan bir devam oyunu değil, bir spin-off olacak. İlk başta Assassin’s Creed Valhalla’nın ek paketi olarak düşünülen ancak sonra tam teşekküllü bir oyuna dönüştürülen Mirage, ilk olarak Valhalla’da karşımıza çıkan Basim karakterine odaklanacak. Hatırlarsanız Basim, Abbasi Halifeliğinde doğan bir karakter olarak Valhalla’da karşımıza çıkmıştı.

9. yüzyılda geçecek olan Mirage, Bağdat şehrini mesken tutuyor. Oyunda anlatılan olaylar, Assassin’s Creed Valhalla’nın 20 yıl öncesinde geçiyor. O dönem basit bir hırsız olan Basim, zamanla kendisini Hidden Ones adlı bir örgütün içinde buluyor. Hidden Ones örgütü, Assassin Kardeşliği’nin ilk hali olarak biliniyor.

Merakla beklenen yeni Assassin’s Creed oyunu 12 Ekim’de oyun severlerle buluşacak. Oyun PlayStation 4, PlayStaiton 5, Xbox One, Xbox Series X/S ve PC’ye gelecek.

Canon akıllı telefon pazarında ortak arıyor