Assassin’s Creed ekibi büyüyor

Ubisoft, 'Assassin's Creed Mirage'ı duyurdu

Son dönemde genelde işten çıkarma ve iptal haberleriyle gündeme gelen Ubisoft, bu kez Assassin’s Creed ekibini daha da büyüteceğini duyurdu.

Oyun dünyasının en önemli stüdyolarından olan Ubisoft, son dönemde hem finansal olarak yaşadığı sıkıntılar hem de istediğini alamadığı oyunları yüzünden zorlu bir yıl geçirdi. Bu yüzden de gelecek planlarını revize etmek zorunda kaldı. Hazırlık aşamasındaki çok sayıda oyunu rafa kaldıran stüdyo, bunun yerine farklı yapımlara odaklanacağını duyurdu. Bu da stüdyonun bazı ekiplerini küçültmesine, bazılarını ise tamamen dağıtmasına sebep oldu. Bunun neticesinde işten çıkarmalar yaşandı. Bu yüzden şirket bir süredir küçülme haberleriyle gündeme geliyordu. Ancak şirket bu kez tam tersi bir haberle gündemde.

Assassins Creed Odyssey

Ubisoft, son çeyreğin mali sonuçlarını paylaştığı son raporunda, Assassin’s Creed serisinin geleceğine dair önemli bir detayı da paylaştı. Stüdyo Assassin’s Creed ekibini daha da büyütüyor. Halihazırda yaklaşık 2000 kişiden oluşan ekibe çok yakında 800 kişi daha katılacak. Böylece bu seri üzerinde çalışan ekip yüzde 40 büyüyerek daha da kalabalık hale gelecek.

Ubisoft cephesinden gelen bu açıklama, stüdyonun önümüzdeki dönemde ağırlık vereceği oyunların başında Assassin’s Creed oyunlarının geleceğini gösteriyor. Serinin stüdyonun en kârlı mülkiyetlerinden olduğu göz önüne alındığında bu çok da şaşırtıcı değil. Ancak Ubisoft’un her alanda küçülmeye gitmiyor olduğunu göstermesi açısından önemli. Görünen o ki stüdyo tam anlamıyla bir küçülmeye gitmiyor. Bunun yerine elindeki insan kaynağını daha yararlı olacağını düşündüğü alanlara ve oyunlara yönlendiriyor.

The Last of Us 2. sezon grev yüzünden gecikebilir